Main Content

Český útočník dosiahol na 100-gólovú métu. Jeho protivník si možno pobalí kufre

streda, 16. január 2019 10:00 | Autor: Marek Ďaďo

Tomáš Hertl
Tomáš Hertl | zdroj: TASR

Reč je o Tomášovi Hertlovi, ktorý svojimi 3 gólmi v nočnom zápase proti Pittsburghu Penguins výrazne pomohol Žralokom k výhre 5:2. Naopak, Derrick Brassard z opačného tábora si možno bude musieť zvykať na nové pôsobisko. 

Tomáš Hertl hrá aktuálne svoju 6. sezónu so Žralokom na hrudi. Hetrik v poslednom zápase bol preňho druhým v zámorskej profilige. Ten prvý zaznamenal ešte vo svojej nováčikovskej sezóne 2013/2014 proti New Yorku Rangers. 

Tretím gólom Hertl navyše dosiahol na métu 100 vstrelených gólov v NHL. Zatiaľ má český útočník nakročené k osobnému rekordu v počte nazbieraných bodov - v doterajších 43 stretnutiach si na konto pripísal 41 bodov za 19 gólov a 22 prihrávok. V základnej časti NHL odohral 371 duelov so ziskom 211 bodov (100 + 111).

Teraz sa presunieme k poslednému protivníkovi San Jose, do Pittsburghu. Práve najlepšiu sezónu neprežíva kanadský center z tretieho útoku Derrick Brassard, ktorý by sa mal podľa Darrena Dregera z portálu TSN sťahovať do nového tímu už čoskoro. 

„Viem, že Jim Rutherford (GM Penguins) má nejakých záujemcov o Brassarda. Očakávania sú také, že bude vymenený a Penguins zaňho potrebujú dostať centra číslo 3,“ uviedol Dreger. Brassard, ktorý bol do Pittsburghu poslaný z Ottawy koncom februára minulého roka, by v mnohých iných mužstvách hrával nastálo v druhej lajne. Tučniaci však majú nabitú súpisku a možno ani on sám nie je so svojou pozíciou spokojný.