Main Content

Ak bude Mourinho rozprávať, nedostane peniaze!

streda, 16. január 2019 08:05 | Autor: Jakub Vaverka

Jose Mourinho
Jose Mourinho | zdroj: TASR

José Mourinho skončil v Manchestri United a rýchlo sa roznieslo, že od Červených Diablov dostane veľmi tučné odstupné. S peniazmi, ktoré mu majú Diabli vyplatiť to ale nie je také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Odchod Josého Mourinha z Manchestru United sa stal jednou z najväčších decembrových udalostí v anglickej Premier League. Portugalčanovi zlomili väz viaceré zlé výsledky za sebou. Pôvodne sa očakávalo, že The Special One dokončí sezónu. Nakoniec bolo všetko inak.

Mourinho ale po konci v Premier League zúfať nemusí. S klubom mal podpísaný lukratívny kontrakt, ktorý mu na základe predčasného ukončenia zmluvy vynesie odstupné vo výške astronomických 15 miliónov eur. „Mou“ je ale na podobné situácie zvyknutý, pekné peniaze mu v minulosti vyplatili Chelsea či Real Madrid.

 

Denník ​Times ale píše o tom, že ak si Portugalčan nedá pozor, môže o pre bežného smrteľníka nepredstaviteľnú sumu, veľmi ľahko prísť. „Portugalčan nemôže hovoriť, má to v zmluve. Mourinho verejnosti nemôže odprezentovať detaily svojho odchodu,“ píšu britskí žurnalisti.

José si tak musí dať pozor, pričom už tento týždeň sa objaví v štúdiu anglickej televízie, kde bude komentovať dva zápasy. Objavili sa správy, že sa svoje odborné názory počas jednotlivých stretnutí si prilepší čiastkou 120 000 eur.