Main Content

Nastal správny čas, Petr Čech po sezóne ukončí kariéru

utorok, 15. január 2019 13:21 | Autor: TASR

Petr Čech
Petr Čech | zdroj: © TASR

Londýn 15. januára (TASR) - Český futbalový brankár Petr Čech ukončí po tejto sezóne svoju profesionálnu kariéru.

Tridsaťšesťročný brankár Arsenalu Londýn má podľa vlastných slov v tejto záležitosti jasno, informoval portál iDnes.cz.

"Premýšľal som dlho. Ale som presvedčený, že nastal správny čas skončiť," povedal Čech, ktorému "nevonia" pozícia brankárskej dvojky a ani to, ako si Arsenal vedie v tejto sezóne pod taktovkou španielskeho trénera Unaia Emeryho. V lige mu patrí až 5. miesto so 16-bodovým mankom na lídra súťaže FC Liverpool, v hre je však stále v Pohári FA i v Európskej lige UEFA.

"Urobím všetko pre to, aby sme sezónu ukončili ziskom niektorej z trofejí. Práve to by bola ideálna bodka," dodal pre iDnes.cz Čech, ktorý počas svojej kariéry pôsobil v Plzni, Blšanoch, Sparte Praha, Stade Rennes a pred príchodom do Arsenalu v inom londýnskom klube Chelsea. V reprezentácii odchytal 124 zápasov, štartoval na EURO 2004, 2008, 2012 a 2016 i na MS 2006.

S Chelsea vyhral štyrikrát Premier League, v roku 2013 triumfoval v EL, na konte má aj prvenstvá v FA Cupe (5x), Ligovom pohári (3x) a Community Shield (6x). V roku 2005 bol podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) najlepší brankár sveta, s reprezentáciou do 21 rokov vyhral ME tejto vekovej kategórie v roku 2002.