Main Content

United môže od leta viesť známy reprezentačný tréner

nedeľa, 13. január 2019 12:40 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United
Manchester United | zdroj: Pixabay.com

Médiá v Anglicku prišli v nedeľu ráno s informáciou, podľa ktorej je Manchester United pripravený rokovať o ponuke dlhodobého trénovania so známym reprezentačným koučom. 

Manchester United sa snaží nájsť si dlhodobého a najmä kvalitného trénera, ktorý nielenže dokáže do klubu priviesť prestíž a nákupy za stovky miliónov, ale ktorý vráti „Red Devils“ späť na vrchol tabuliek a nastaví hernú koncepciu tak, aby klub predvádzal rovnomerne kvalitné výsledky. Aktuálne sa veľmi podobne javí Ole Gunnar Solskjaer, ktorý sa ujal svojho bývalého zamestnávateľa po odchode Joseho Mourinha. Nór síce plánuje na Old Trafford skrz kvalitné výsledky ostať dlhšie, no aktuálne znie dohoda s klubom tak, že na poste hlavného trénera ostane len do konca sezóny.

Diabli sa tak rozkukujú po možných alternatívach, pričom okrem už často spomínaných mien ako Antonio Conte, Massimiliano Allegri, Mauricio Pochettino či Diego Simeone, sa v nedeľných správach plátku SkySports objavilo meno Gareth Southgate. Aktuálny tréner anglickej reprezentácie je vo veku 48 radený k najlepším taktikom na Starom kontinente a futbal v podaní „Albionu“ sa pod jeho rukou výrazne zlepšil. Taktiež je Southate veľmi skúsený v práci s nadanými mladíkmi, keďže pred prácou v A-tíme viedol práve anglickú reprezentáciu do 21 rokov. 

Gareth Southgate
Gareth Southgate | zdroj: TASR

SkySports k tejto informácií dodávajú, že napriek špekuláciám sa United ešte nijak neinformoval na anglickom futbalovom zväze ohľadom Garethovej dostupnosti, no nie je vylúčené, že do pár týždňov sa táto skutočnosť zmení. Rodák z Watfordu dovedna viedol od novembra 2016 „The Three Lions“ v 27 zápasoch, pričom dokázal postúpiť až do semifinále Majstrovstiev sveta a na konto si pripísal celkovo len 5 prehier.