Main Content

Tottenham stanovil cenu za Harryho Kanea: Z tejto sumy sa zatočí hlava

sobota, 12. január 2019 14:30 | Autor: Timotej Gašper

Harry Kane
Harry Kane | zdroj: TASR

Španielske médiá priniesli v sobotu ráno informáciu, podľa ktorej si Tottenham stanovil cenu, za ktorú bude ochotný pustiť svoju najväčšiu hviezdu do Realu Madrid. 

Harry Kane a Tottenham, spojenie, ktoré už dlhé roky prináša do futbalového sveta radosť vo forme obrovského množstva gólov. Kapitán anglickej reprezentácie sa od sezóny 14/15, počas ktorej bol označovaný len za obyčajný one seadon wonder (jednosezónny hit), prepracoval na absolútnu špičku v svojom odbore. Za Spurs je pravidelným prísľubom gólovej nádielky, o čom svedčí už cez 160 gólov za necelých 5 sezón. 

Trojnásobný držiteľ ocenenia najlepší strelec Premier League má stále len 25 rokov a teda ešte veľa veľkých cieľov pred sebou. Futbalová verejnosť však tvrdí, že svoje ciele nikdy nenaplní v Tottenhame, ktorému sa napriek kvalitnému kádru a trénerovi nedarí pridať do klubovej vitríny akúkoľvek trofej. Aj preto je teda „Hurricane“ spájaný s prestupom do klubov, ktoré majú percentuálne oveľa vyššie šance na nejaký titul a najčastejšie sa spomína práve Real Madrid. Správa plátku AS teda naráža práve na madridské „Pusinky“, ktoré sa trápia na viacerých herných postoch a potrebujú naozaj veľkú vzpruhu. Real sa pýta, Tottenham odpovedá a výsledok znie: 350 000 000 eur. Anglický celok si za svoju ikonu nastavil podľa správ španielskeho AS spomenutú cenu, pričom ak by náhodou došlo k jej vyplateniu, aktuálny prestupový rekord Neymara z leta 2017 by prevýšila o 128 miliónov eur a aktuálne druhý najdrahší prestup Kyliana Mbappého až o 215 miliónov eur. 

Real Madrid by však touto čiastkou pravdepodobne nijak neobišiel finančné fair-play a teda sa očakáva, že ak by záujem „Los Blancos“ o Kanea pokračoval, kluby by sa dohodli na nižšej čiastke plus by Real „prihodil“ k ponuke aj jednu zo svojich hviezd.