Main Content

Preview Ligy majstrov - utorok: Bayern Mníchov - Manchester City, Real Madrid - Ajax

utorok, 27. september 2011 08:04 | Autor: Matúš Lazový

Preview Ligy majstrov - utorok: Bayern Mníchov - Manchester City, Real Madrid - Ajax
Preview Ligy majstrov - utorok: Bayern Mníchov - Manchester City, Real Madrid - Ajax | zdroj: Matúš Lazový pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám analýzu k dvom dnešným šlágrom 2. kola základných skupín prestížnej Ligy majstrov. Nech sa páči.

Bayern Mníchov – Manchester City

Začiatok zápasu – 20.45


Po víťazstve 0-2 v prvom kole skupinovej fázy na pôde španielskeho Villarealu, čaká dnes Bavorov súper iného kalibru. Defenzívu domácich, ktorá neinkasovala už deväť zápasov v rade, preverí dnes útok manchesterského City na čele s Džekom, Aguerom či Nasrim. Bayern hrá túto sezónu naozaj veľmi dobre, v sobotu potvrdil fantastickú formu víťazstvom 3-0 nad Leverkusenom. Trénerovi domácich, Juppovi Heynckesovi, sú dnes k dispozícií všetci dôležití hráči, vrátane najväčších opôr Robbena a Ribéryho.

Citizens si rozhodne predstavovali o niečo lepší štart do Ligy majstrov, ako bol domáci zápas s Neapolom, v ktorom po nevýraznom výkone remizovali s Hamšíkovcami 1-1. Do Mníchova cestuje kompletný káder, ktorý by veľmi rád dohnal stratené dva body z domácej pôdy. O ofenzívnej sile City snáď netreba hovoriť, avšak dnes ich čaká defenzíva s mimoriadne skvelými tohtosezónnymi výsledkami. Cez víkend zverenci Taliana Manciniho porazili doma Everton 2-0, aj keď sa hosťom darilo udržať bezgólový stav až do 70-tej minúty.

Oba tímy sa prezentujú túto sezónu skvelou hrou, avšak pre Bayern hrá dnes ešte zopár ďalších faktorov. Okrem domáceho prostredia, väčších skúseností z pohárovej Európy, je to aj výborná domáca bilancia proti anglickým tímom – v 15-tich zápasoch je to 8 výhier, 6 remíz a jedna jediná prehra.

Náš tip – víťazstvo Bayernu Mníchov – kurz okolo 1.90    


Real Madrid – Ajax Amsterdam

Začiatok zápasu – 20.45

Po chudobnom víťazstve 0-1 na pôde Dinama Záhreb čaká dnes úradujúceho španielskeho vicemajstra, Real Madrid, holandský Ajax. Real prežíval v poslednom období menšiu krízu, ktorú snáď zverenci Josého Mourinha zažehnali sobotňajším víťazstvom 6-2 s Vallecanom. Biely balet však trápi zloženie defenzívy, keďže pre zápas s Ajaxom nemôže počítať s vykartovaným Marcelom, a neistá je aj stopérska dvojica Pepe – Carvalho, nakoľko ani jeden z nich v sobotu pre zranenie nehral. Smerom dopredu je však všetko v úplnom poriadku, takže ofenzívna sila domácich je bez oslabenia.

Zverenci bývalého skvelého holandského obrancu, Franka de Boera, vstúpili do skupinovej fázy domácou remízou 0-0 s Lyonom. Ajaxu patrí v holandskej lige, v ktorej je stále po siedmich kolách bez prehry, momentálne tretia priečka. Jedinou vecou, ktorá sa dá súčasnému Ajaxu vyčítať, je nie príliš kompaktná defenzíva. Najmä na ihriskách súperov v tejto sezóne sa obrana príliš nepredviedla, keď po dva góly im strelili aj tímy ako Venlo či Heracles. Našťastie pre Ajax, vždy to dokázali vykompenzovať výborným útokom, ktorý je momentálne po PSV druhý najproduktívnejší v lige.

Hocičo iné, ako víťazstvo Realu Madrid, by bolo prekvapením. Útočná sila domácich je v najsilnejšom zložení, čo má pri nestabilnej forme hosťujúcej obrany potenciál na gólostroj Madridu. Na druhej strane však tiež stojí produktívny útok a obrana, ktorá nie je v optimálnom zložení, čo môže v tomto zápase vyústiť do slušnej prestrelky.

Náš tip – padne viac ako 3.5 gólu – kurz okolo 2.00