Main Content

Neapol si vyhliadol zimný prestupový cieľ

sobota, 12. január 2019 13:57 | Autor: Timotej Gašper

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti | zdroj: TASR

Carlo Ancelotti si podľa talianskych médií vybral svoju vysnívanú zimnú posilu, za ktorú však bude musieť okrem výraznej čiastky ponúknuť aj jedného zo svojich hráčov. 

Taliansky skúsený tréner sa ujal klubu spod Vezuvu v lete 2018 po viacmesačnom odlúčení od trénovania, keďže od októbra 2017 bol po výpovedi od Bayernu Mníchov bez práce. „Don Carlo“ však v domácom prostredí potvrdil svoju extratriedu a skúsenosť, čo sa doteraz odzrkadlilo na hre i výsledkoch Neapola. V Lige majstrov im v skupine smrti ušiel postup na úkor PSG a Liverpoolu len o chlp a v domácej súťaži sa stále na 2.mieste hneď za Juventusom, na ktorý majú k dnešnému dňu 9 bodovú stratu. 

Ancelotti so sebou priviezol na juh Talianska skúsenosti a teda aj dobrú formu, čo potvrdzujú aj hráči ako Koulibaly či poľský útočník Milik, ktorý sa pod Ancelottim prebral k životu a s 10 gólmi je najlepším klubovým strelcom v Serie A. Ofenzíva „Partenopei“ by však podľa Gazzetta dello Sport mohla privítať novú tvár. Vedenie SSC podľa tohto talianskeho plátku kontaktovalo holandský PSV Eindhoven s ponukou na kúpu Hirvinga Lozana. Mexičan je v kádri holandského majstra azda najvýraznejšou persónou, keďže od svojho príchodu v lete 2017 je pre klub továrňou na góly, asistencie i víťazstvá. O jeho dôležitosti utvrdia najmä čísla, keďže v tejto sezóne má na konte už 15 gólov a 9 asistencií, pričom od príchodu do PSV zaknihoval až 34 gólov a 20 asistencií.

Hirving Lozano
Hirving Lozano | zdroj: TASR

Gazzetta dello Sport uvádza, že Neapol ponúkne za služby 23-ročného krídelníka minimálne 30 miliónov eur plus nemeckého útočníka Amina Younesa, ktorý sa pod Ancelottiho rukou pod Vezuvom absolútne nepresadil. Je však viac než isté, že Eindhoven bude za svoj klenot požadovať väčšiu čiastku a aby toho nebolo málo, do boja sa čoskoro má zapojiť aj pár klubov z Premier League, čo môže sny a ciele Carla Ancelottiho výrazne narušiť.