Main Content

Skvelá Kuzminová, v stíhačke skončila na druhom mieste!

sobota, 12. január 2019 13:30 | Autor: TASR

Anastasia Kuzminová
Anastasia Kuzminová | zdroj: TASR

Oberhof 12. januára (TASR) - V stíhacích pretekoch 4. kola Svetového pohára biatlonistiek v nemeckom Oberhofe finišovala slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová na druhom mieste.

Na 10 km trati ju zdolala jedine Talianka Vittozziová o 14,5 sekundy. Zo šprintu si siedma Kuzminová preniesla stratu do stíhačky rovných 30 sekúnd, P. Fialková vyštartovala z 21. priečky (+1:05), I. Fialková z 23-tej (+1:07). Najvýhodnejšie postavenie mala Talianka Vittozziová, víťazka šprintu. Kuzminovej neveľká strata nebránila v útoku aj na navyššie pozície, P. Fialková si zasa mohla občerstviť pamäť, keď pred dvoma rokmi v Kontiolahti z 37. priečky na štarte finišovala v stíhačke piata.Rennsteig aréna bola zaplnená opäť do posledného miesta, na strelnici výrazne fúkalo, vietor sa točil a bol dosť nevyspytateľný.

Kuzminová úvodnú 'ležku' strieľala už z tretej pozície, zvládla ju s dvoma chybami na druhom a piatom terči, P. Fialková netrafila prvý, I. Fialková štvrtý terč. Kuzminovej strata na vedúcu Vittozziovú narástla na 9. mieste na rovnú minútu a postavenie si nezlepšili ani sestry Fialkové. V druhej streľbe ležmo nesklopila Kuzminová piaty terč, rovnako ako P. Fialková, jej sestra Ivona zasa prvý. Chýb sa namnožilo a Kuzminová poskočila na 7. priečku, so stratou 58,8 na Vittozziovú, P. Fialková na 19-tu.Prvá streľba stojmo nevyšla Kuzminovej na prvom terči, aj jej súperky však míňali terče a slovenská biatlonistka, štvrtá na medzičase, si neustále udržiavala šancu na pódium.

P. Fialková po dlhom mierení nesklopila piaty terč, I. Fialková druhý a tretí.Pred štvrtou streľbou mali kolíziu Bescondová a Wiererová, obe sa ocitli na snehu, čo využila Kuzminová a zaradila sa na druhú priečku. V záverečnej 'stojke' už Kuzminová nezaváhala, P. Fialková na prvom a druhom terčí si pridala ďalšie dva trestné okruhy a už stratila šancu na umiestenie v dvadsiatke, ešte nepresnejšie s tromi chybami mierila jej sestra Ivona.Stíhacie preteky ovládla s dvoma chybami na strelnici Talianka Vittozziová a na svoje konto si pripísala po štvrtkovom triumfe v šprinte druhé víťazstvo v kariére.