Main Content

Trnava hlási posily, obranu vystuží nové defenzívne trio

sobota, 12. január 2019 10:20 | Autor: TASR

Tréning FC Spartak Trnava
Tréning FC Spartak Trnava | zdroj: TASR

Trnava 12. januára (TASR) - Úradujúci slovenský futbalový majster FC Spartak Trnava sa dohodol na spolupráci s tromi obrancami. Po viacerých odchodoch prišiel defenzívu vystužiť skúsený Matúš Turňa a o miesta v zostave zabojujú aj perspektívni zadáci Čech Václav Dudl a Brazílčan Lucas Lovat.

Tridsaťdvaročný Turňa hráva na poste pravého obrancu. Naposledy obliekal dres Podbrezovej, predtým Dunajskej Stredy či Banskej Bystrice. "V sobotu večer prišla možnosť pôsobiť v Spartaku. Dostal som čas poradiť sa s rodinou. Viac-menej išlo iba o informovanie. Neváhal som. Do zimnej prípravy som chcel vstúpiť od začiatku s novým tímom. Bola to pre mňa priorita. Mal som síce aj ďalšie ponuky, ale nerád som čakal na niečo, čo by nemuselo vyjsť. Trnava je skvelá voľba. Teším sa, že som tu," uviedol pre oficiálny web "andelov" Turňa, ktorý podpísal s vedením klubu kontrakt do konca sezóny s následnou opciou. "Budem sa snažiť podávať čo najlepšie výkony. Niektorých chalanov v kabíne som poznal už skôr. Som si istý, že nám to spolu pôjde," doplnil Turňa, ktorý bude na drese nosiť číslo 2.

Spartakovci lovili po druhý raz v Sparte Praha, Jiřího Kulhánka doplní talentovaný ľavý obranca Václav Dudl. Devätnásťročný futbalista je reprezentant ČR do 19 rokov, okrem materského klubu si prešiel hosťovaniami v Táborsku i Vlašimi. V malom Ríme zotrvá do konca ročníka 2018/2019. "Hosťovanie v Trnave si veľmi cením. Chcel by som sa prebojovať do základnej zostavy, čo ale nebude vôbec jednoduché, keďže všetci chalani chcú hrať. Verím, že to bude veľká skúsenosť. Teším sa na majstrovské zápasy. Vždy mi v príprave najviac chýba práve ich atmosféra. So Spartakom budeme bojovať o čo najlepšie výsledky," vyjadril sa Dudl.

Trojicu nových tvárí uzatvára Lucas Lovat, ktorý naposledy hájil farby brazílskeho celku Avai FC. Rovnako ako Dudl, aj on prichádza do Trnavy bojovať o ľavý kraj obrany.

Spartak opustilo počas zimy už desať hráčov, naposledy brankár Martin Chudý, ktorý sa dohodol s poľským klubom Górnik Zabrze, a gruzínsky krídelník Vacho Čanturišvili, ktorý zamieril do FC Fastav Zlín. Pred nimi opustili káder Spartaka aj kapitán Boris Godál (AEL Limassol), Martin Tóth, Lukáš Greššák (obaja Sosnowiec), Andrej Kadlec (Bialystok), Erik Jirka (Crvena Zvezda Belehrad), Marek Bakoš (Plzeň, návrat z hosťovania), Ali Ghorbani (Sepahan) a Matej Oravec, ktorému vypršala zmluva. Spartak zimuje na 8. mieste Fortuna ligy s trojbodovou stratou na šiestu Nitru. Do jarnej časti vstúpia "andeli" 16. februára súbojom v Žiline.