Main Content

Schmiedlová podľahla Keninovej vo finále turnaja WTA v Hobarte

sobota, 12. január 2019 08:03 | Autor: TASR

Anna Karolína Schmiedlová
Anna Karolína Schmiedlová | zdroj: TASR

Hobart 12. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová prehrala vo finále dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte s Američankou Sofiou Keninovou 6:3 a 6:0.

Zverenka trénera Milana Martinca podľahla svojej súperke za 1:13 h a nepridala tak svoj štvrtý titul na okruhu WTA Tour.

Finálové stretnutie bolo vyrovnané iba do stavu 3:3 v prvom sete. Následne začala Schmiedlová robiť viac chýb ako jej súperka, ktorá predvádzala presnejšie údery a pôsobila na kurte sviežejším dojmom. Dvadsaťročná Keninová nedovolila Slovenke v ďalšom priebehu duelu získať už ani jednu hru a vo svojom prvom finálovom vystúpení na WTA Tour jednoznačne zvíťazila.

"Toto finále bolo pre mňa neočakávané a som veľmi rada, že som sa sem dostala. Dnes som nehrala podľa svojich predstáv. Mala som šancu len na začiatku, potom hrala Sofia veľmi dobre a gratulujem jej k víťazstvu," povedala počas pozápasového ceremoniálu 24-ročná slovenská tenistka.

Pre Schmiedlovú to bolo piate finále na WTA Tour, získala tri tituly. V roku 2015 vyhrala turnaje v Katoviciach a v Bukurešti, vlani v Bogote. V Hobarte získala prémiu 21.400 dolárov pred zdanením a 180 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho pondelňajšom vydaní bude figurovať na 59. mieste.

 

dvojhra - finále:

Sofia Keninová (USA) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:3, 6:0