Main Content

Trnavu opúšťa ďalšia opora: Chudý prestupuje do známeho poľského klubu

piatok, 11. január 2019 14:32 | Autor: Filip Chudý

Martin Chudý
Martin Chudý | zdroj: TASR

Slovenského majstra opúšťa aj brankár Martin Chudý, ktorý zamieril do poľskej Ekstraklasy.

Slovenský futbalový šampión Spartak Trnava prišiel o ďalšieho hráča základnej zostavy. Brankár Martin Chudý sa totiž upísal jednému z historicky najúspešnejších poľských klubov Górniku Zabrze. Potvrdila to oficiálna stránka tohto klubu s tým, že zmluva znie do konca júna 2020 s možnosťou opcie.

Chudý sa vo štvrtok rozlúčil s trnavským klubom a ešte večer cestoval do Zabrze. V Poľsku ho v piatok ráno čakali zdravotné testy, ktorými prešiel. Pričom podľa vlastných slov také podrobné testy ešte neabsolvoval. V piatok poobede už cestuje s jeho novým tímom na prvé zimné sústredenie na Cyprus.

Górnik je so 14 titulmi spolu s Ruchom Chorzów najúspešnejším poľským klubom, no momentálne je v tabuľke až predposledný. Spôsobilo to veľké omladenie kádra pred touto sezónou, pritom v tej minulej si Górnik vybojoval miestenku do pohárovej Európy.

Chudý je jeho prvou zimnou posilou, pričom sa očakáva príchod ďalších skúsených hráčov, ktorí pomôžu tradičnému poľskému klubu k záchrane. Podľa našich informácií Chudý nemusí byť jediným známym hráčom z Fortuna ligy, ktorý zamieri počas tejto zimy do Górnika.

Pre 29-ročného rodáka z Považskej Bystrice, ktorý v minulosti prešiel reprezentačnými výbermi Slovenska od 17 do 21 rokov, to bude štvrtý zahraničný angažmán. Predtým pôsobil v troch českých kluboch (Vlašim, Dukla Praha, Teplice). Na Slovensku do seniorského futbalu vstúpil v Nitre a potom hrával v Trnave. Tej pomohol k titulu a tiež úspešnému účinkovaniu v pohárovej Európe, ktoré vyvrcholilo v skupinovej fáze Európskej ligy.