Main Content

Začína mať Bobrovsky hviezdne maniére?

piatok, 11. január 2019 10:54 | Autor: Marek Ďaďo

Sergej Bobrovskij
Sergej Bobrovskij | zdroj: TASR

Hviezda Columbusu a dvojnásobný držiteľ trofeje pre najlepšieho brankára zámorskej NHL, Sergei Bobrovsky, nebol v nočnom zápase proti Nashvillu na súpiske Modrokabátnikov. Môžu za to nezhody s trénerom alebo je to tým niečo celkom iné?

Sága okolo Bobrovského trvá už nejaký čas. Brankárovi po sezóne vyprší zmluva a s klubom sa stále nedohodol na podpise novej. Je teda viac ako jasné, že presun do iného celku nemusí byť iba utópia. V nočnom zápase, v ktorom Blue Jackets zdolali Nahville pomerom 4:3, sa navyše ani neobjavil na súpiske. Vynára sa teda otázka, či je medzi gólmanom a organizáciou všetko v poriadku.

„Naozaj záleží na tom, čo sa stane ďalej. Bobrovsky a vedenie Blue Jackets majú v piatok stretnutie a myslím si, že bude kľúčové pre vývoj situácie v nasledujúcich dňoch,“ povedal expert kanálu TSN, Pierre LeBrun.

„Mimo toho si Sergei Bobrosvky kontroluje svoj osud mnohými spôsobmi. Má klauzulu o nevymeniteľnosti a sám sa rozhodne, či prikývne na novú ponuku pred koncom uzávierky prestupov alebo dohrá tento ročník a vyskúša si trh s voľnými hráčmi.“

LeBrun ďalej uvádza, že mu generálny manažér Modrokabátnikov, Jarmo Kekalainen, povedal, že to nemá nič spoločné s údajnými nezhodami medzi Bobrovskym a trénerom Johnom Tortorellom.

Columbus má okrem Bobrovskeho aj ďalšiu hviezdu, ktorej kontrakt vyprší po sezóne. Je ňou ruský útočník Artemi Panarin. Ten sa na novej zmluve nevedel dohodnúť počas celého leta a uviedol, že od začiatku prípravného kempu sa bude sústrediť iba na hokej. Vedenie Columbusu preto čakajú krušné časy.