Main Content

VIDEO: Veľké prekvapenie vo Francúzsku, neuveriteľná séria PSG sa skončila!

štvrtok, 10. január 2019 07:24 | Autor: TASR

Neymar a Kylian Mbappe
Neymar a Kylian Mbappe | zdroj: TASR

Paríž 10. januára (TASR) - Futbalisti Paríža Saint-Germain senzačne vypadli už vo štvrťfinále francúzskeho Ligového pohára. V pozícii obhajcu trofeje nestačili v stredu doma na Guingamp, poslednému tímu tabuľky Ligue 1 prekvapujúco podľahli 1:2.

PSG tak prišiel o sériu víťazstiev v domácich pohárových súťažiach, ktorá trvala 43 zápasov. Parížania získali Ligový pohár v uplynulých piatich sezónach a v domácich pohároch našli premožiteľa prvýkrát od januára 2014.

Zverenci trénera Thomasa Tuchela síce viedli v Parku princov od 63. minúty po góle Neymara, no hostia dokázali skóre v závere otočiť. Hlavný rozhodca nariadil v prospech Guingampu až tri pokutové kopy. Prvý ešte v 61. minúte nepremenil útočník Marcus Thuram, syn bývalého francúzskeho reprezentačného obrancu a majstra sveta z roku 1998 Liliana Thurama. Ďalšiu jedenástku v 83. minúte využil Yeni Ngbakoto a v druhej minúte nadstaveného času sa opäť postavil na biely bod Thuram. Tentoraz penaltu premenil, hoci veľa nechýbalo, aby brankár Alphonse Areola jeho pokus vyrazil.

Okrem Guingampu sa do semifinále Ligového pohára prebojoval aj AS Monaco, "kniežatá" zvíťazili doma nad Rennes 8:7 na pokutové kopy po tom, čo sa zápas v riadnom hracom čase skončil 1:1. Ďalším semifinalistom je Bordeaux, ktoré postúpilo vďaka výhre 1:0 nad Le Havre.