Main Content

Bayern oficiálne potvrdil záujem o veľký talent Chelsea

streda, 9. január 2019 13:36 | Autor: Timotej Gašper

Callum Hudson-Odoi, koláž Bayern
Callum Hudson-Odoi, koláž Bayern | zdroj: Instagram

Prestupové obdobie je v plnom prúde a kluby sa snažia z neho vyťažiť čo najviac. Zaujímavý prestup chystá aj Bayern Mníchov, ktorý oficiálne prejavil veľký záujem o mladú hviezdu Chelsea. 

Nemecký rekordný majster, Bayern Mníchov, stojí pred veľkou generačnou obmenou, na ktorú čaká klub i verejnosť už zopár rokov. Do klubu postupne prichádzajú mladí hráči, ktorí začínajú tvoriť kostru tímu do budúcnosti. K menám ako Sule, Coman, Gnabry, Goretzka či Kimmich sa nedávno pripojil aj kanadský supertalent Alphonso Davies a v stredu ráno oznámili Bavori príchod francúzskeho obrancu Benjamina Pavarda, ktorý sa k Bayernu pripojí v lete 2019. 

To však nie je ani zďaleka všetko, čo mníchovský celok do nasledujúcich prestupových období plánuje. Je totižto možné, že už v nasledujúcich týždňoch sa k „Die Rotten“ pripojí aj mladá hviezdička z Chelsea, Callum Hudson-Odoi

Anglický reprezentant má len 18 rokov, no v tejto sezóne sa aktívne prebíja do prvého tímu londýnskej Chelsea, kde si už otvoril strelecký účet a na ihrisku sa ukazuje vo veľmi dobrom svetle. Špekulácie ohľadom hviezdneho tínedžera sa objavili ešte skôr na jeseň 2018, kedy okrem Bayernu prejavilo záujem aj východonemecké Lipsko. Problémom však bola prestupová čiastka, ktorú „The Blues“ stanovili na 30 miliónov libier, zatiaľ čo vedenie bavorského giganta bolo ochotné pristúpiť k maximálne 20 miliónom. 

Zdá sa však, že klub z Mníchova sa napriek tomu rozhodol bojovať o podpis Hudsona-Odoia, čo v stredajšom rozhovore prezradil aj športový riaditeľ klubu, Hasan Salihamidžič. „Všetko čo môžem aktuálne povedať o Callumovi Hudsonovi-Odoiovi je, že je to veľmi dobrý hráč o ktorého máme obrovský záujem a ostatné sa čoskoro uvidí,“ poodkryl tajomno ohľadom ďalšej možnej posily bývalý hráč Bayernu a aktuálny športový riaditeľ klubu.