Main Content

Halák v zápase hviezd NHL? Aj to je jedna z možností

streda, 9. január 2019 10:36 | Autor: Marek Ďaďo

Jaroslav Halák - hviezda
Jaroslav Halák - hviezda | zdroj: TASR

Finálne nominácie na tohtoročný zápas hviezd, ktorý sa uskutoční v San Jose, boli zverejnené len pred niekoľkými dňami. Jedným z brankárov, ktorý sa mal na podujatí objaviť je aj Carey Price z Montrealu. Ten sa však akcie kvôli zdravotným problémom nezúčastní, čím sa dvere pootvorili aj Jaroslavovi Halákovi.

!! AKTUALIZÁCIA: Náhradným brankárom bude Andrei Vasilevsky z Tampy Bay !!!

Vedenie Montrealu vyhlásilo, že hviezdny Carey Price sa nezúčastní prestížneho All-Star víkendu. „O situácii sme sa rozprávali s Careym a doktormi, a zhodli sme sa, že najlepším rozhodnutím je, že bude počas nadchádzajúceho All-Star víkendu odpočívať a regenerovať,“ uviedol vo vyhlásení Marc Bergevin, generálny manažér Montrealu.

„S Carym sa už nejaký čas vlečie zranenie a chceme si byť istí, že bude zdravý a odpočinutý pre druhú polovicu sezóny,“ cituje Bergevina portál TSN. Týmto pádom sa dvere otvárajú aj Jarovi HalákoviBostonu. Slovenský brankár je jedným z adeptov, ktorí by mohli Pricea nahradiť.

Rodák z Bratislavy pred sezónou zmenil dres a pripojil sa k MedveďomBostonu, kde predvádza kvalitné výkony. V prebiehajúcom ročníku jeho konto zdobí vynikajúca úspešnosť zákrokov 92,6%, čo ho radí na 3. miesto medzi brankármi naprieč celou NHL. Poteší aj Halákov priemerný počet inkasovaných gólov za zápas (2,36), vďaka ktorému mu patrí 5. priečka medzi gólmanmi s aspoň 15 odchytanými zápasmi.

Ďalšími alternatívami sú Andrei VasilevskyTampy Bay Lightning alebo Frederik AndersenToronta Maple Leafs. Odpoveď na otázku, kto sa 26. januára postaví do bránky výberu Atlantickej divízie, sa dozvieme už čoskoro.