Main Content

Reakcie po ďalšom triumfe Vlhovej: Najlepší deň v mojom živote!

streda, 9. január 2019 07:07 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Flachau 8. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po obrovskom a paralelnom dočkala v tejto sezóne Svetového pohára aj v špeciálnom slalome. Triumfovala v ňom v utorok v rakúskom Flachau, takmer rok po svojom predchádzajúcom úspechu - 28. januára 2018 sa radovala vo švajčiarskom Lenzerheide.

Vtedy však jej veľká súperka Mikaela Shiffrinová vypadla, keď smerovala za víťazstvom s veľkým náskokom. Tentoraz ju Vlhová zdolala len vďaka vlastnému výkonu a fenomenálnemu druhému kolu, ktoré vygradovala v spodnej časti. To býva veľká zbraň Američanky. "Prvé kolo nebolo úplne optimálne, ale v tom druhom som vydala zo seba všetko. Sú to veľké emócie, toto je najlepší deň môjho života. Som veľmi šťastná, pretože som zvíťazila pred mojimi najlepšími fanúšikmi. Pozdravujem ich, ďakujem im a tiež môjmu tímu," povedala Slovenka, ktorá vďaka krajanom na tribúnach súťažila takmer v domácom prostredí: "Chcela by som vidieť, čo sa deje doma, kde som nebola od Semmeringu. Prišlo za mnou veľa ľudí, dodávajú mi silu."

Naďalej platí, že od začiatku minulého ročníka seriálu nemá disciplína inú víťazku než Shiffrinovú alebo Vlhovú: "Zažívam úžasnú sezónu. Pri predchádzajúcich dvoch štartoch som nedokončila Flachau, bolo náročné sústrediť sa, lebo sme tu predtým nemali šťastie."

To sa otočilo a Vlhová zabránila svojej 23-ročnej rovesníčke vyrovnať rekord v počte víťazstiev v klasickom slalome Svetového pohára za sebou. Shiffrinová ťahala sériu siedmich úspechov, osem dosiahli Švajčiarka Vreni Schneiderová (1989) a Chorvátka Janica Kosteličová (2001): "Zakaždým predvádzame dobré súboje."

Slovenská reprezentantka teraz uspela a zvíťazila v tejto sezóne už v tretej disciplíne. "Obrovský slalom v Semmeringu, paralelný v Osle a teraz tento bláznivý klasický vo Flachau. Musíme zostať nohami na zemi a na nastolenej ceste. Je dôležité, aby sme naďalej pracovali, akoby sme skončili na druhej alebo tretej priečke. To je správny prístup," zdôraznil tréner Livio Magoni, ktorý zažíval porovnateľné emócie ako jeho zverenka: "Bol som trocha v strese, lebo uprostred trate urobila Petra nejaké chyby. Vieme, že Mikaela je vždy perfektná. Takmer. V utorok sme videli, že to neplatí vždy. Začiatok mala pomalší, ako zvykne. A po prvej chybe, ktorú som videl z trate, som do vysielačky povedal: 'Zrejme to bude náš deň.' Vyplnilo sa to."