Main Content

Brankár Liverpoolu Alisson: Prečo som odmietol Chelsea

streda, 9. január 2019 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Alisson
Alisson | zdroj: Instagram FC Liverpool

V lete patril brazílsky brankár Alisson Becker medzi najžiadanejších futbalistov na prestupovom trhu. Nakoniec sa rozhodol odísť do Liverpoolu. Teraz vysvetľuje, prečo sa tak rozhodol.

Brazílsky brankár Alisson Becker patrí momentálne medzi najlepších gólmanov sveta, pričom veľmi sa mu darí predovšetkým s Liverpoolom, s ktorým po 21 kolách vedie Premier League o štyri body pred majstrovským Manchestrom City.

26-ročný „Kanárik“ je na Anfield Road od leta 2018, kedy prestúpil z AS Rím, pričom o jeho služby sa zaujímal veľký zástup veľkoklubov. V hre o oporu brazílskej reprezentácie bola aj londýnska Chelsea. „Vybral som si Liverpool z rovnakých dôvodov, ako predtým Rím. Bol som presvedčený o tom, že je to pre moju kariéru najlepšie riešenie,“ cituje jeho slová portálFourFourTwo.

Alisson taktiež prehovoril o tom, prečo sa nesťahoval do londýnskej Chelsea, ktorá po odchode Thibauta Courtoisa do Realu Madrid hľadala brankársku jednotku. „Chelsea zmenila svojho trénera a nenastupovala v Lige majstrov.“ Na Stamford Bridge nakoniec prišiel za rekordnú čiastku gólman Kepa Arriazabalaga z Athleticu Bilbao.

„Taktiež zavážila história Liverpoolu. Tento klub vyhral päťkrát Ligu majstrov. Chcel som byť súčasťou tohto klubu. S Rímom som nebol ďaleko od triumfu v Lige majstrov, dúfam, že sa nám to podarí s Liverpoolom. O čom je život, ak nie o bojovaní za naše sny? Snívam o tom, že vyhrám Ligu majstrov,“ zakončil Becker.