Main Content

Komplikovaná situácia ohľadom Fabregasa: Klub ho pustí len pod jednou podmienkou

utorok, 8. január 2019 13:18 | Autor: Timotej Gašper

Cesc Fabregas
Cesc Fabregas | zdroj: TASR

Španielsky matador a jeho prestup do AS Monako je na spadnutie, no transfer brzdí vedenie Chelsea, ktoré sa Fabregasa len tak nechce vzdať. 

Španielsky stredný záložník je na odchode z Chelsea v prospech trápiaceho sa Monaka, no vedenie londýnskeho celku transfer stále brzdí. 31-ročný skúsený stredopoliar je pod vedením trénera Maurizia Sarriho veľmi sporadicky využívaný a väčšinu času v tejto sezóne strávil na lavičke respektíve tribúne. Prestup do Monaka sa teda hodí obom stranám, keďže „Kniežatá“ potrebujú skúsenosti, lídrov a motiváciu a Fabregas potrebuje konečne hrať. Všetko sa teda zdalo dohodnuté a prestupové jednania mali prebehnúť bez problémov, keďže Monako s finančnou silou a bezmocnosťou ponúkne za hráča typu Fabregas pravdepodobne všetko, o čo si samotný hráč zažiada.

Ako naschvál pre francúzsky celok, jednania o finálnych záležitostiach prerušilo vedenie CFC na čele so šéfkou Marinou Granovskaiaov. Portál skysports.com informuje, že rusko-kanadská šéfka Chelsea nedovolí prestup Fabregasa do Monaka pred tým, než si londýnsky klub nájde za jeho služby náhradu. Táto skutočnosť môže veci pozastaviť na pomerne dlhú dobu a čo viac, spustilo to vlnu kritiky smerom na Marinu Granovskaiu, ktorá sa vraj nechová k Cescovi Fabregasovi úctivo za všetko, čo pre klub spravil a naťahuje ho. Informácia poskytnutá od skysports.com má niečo do seba, keďže zatiaľ čo pre Monako je Fabregas potrebný čo najskôr, Chelsea by sa pokojne zaobišla aj bez jeho prítomnosti. 

Do témy teda vstupujú ďalší hráči, ktorých si klub mal vyhliadnuť ako náhradu za odchádzajúceho Fabregasa. Viac spomínaným je kapitán a ikona Cagliari Calcio, Nicolo Barella. Taliansky reprezentant má síce len 21 rokov, no na profesionálnej úrovni na konte už viac než 100 zápasov. Druhým spomínaným je záložník Zenitu Petrohrad, Leandro Paredes. Argentínsky stredopoliar vie svojou univerzalitou a čítaním hry pokryť viacero postov a čo je pre Sarriho najdôležitejšie, má skúsenosti s talianskym futbalom. Nateraz je teda neisté, či naozaj odchod Fabregasa stojí len na príchode nového hráča a bude prinajmenšom zaujímavé sledovať, ako sa celá situácia napokon vyvinie.