Main Content

Tlaku sa nebojí: Prečo si Arthur vybral Iniestovu osmičku?

utorok, 8. január 2019 10:54 | Autor: Jakub Vaverka

Arthur Melo
Arthur Melo | zdroj: Twitter

V Barcelone sa legendám venuje veľký priestor, kluboví predstavitelia aj fanúšikovia k nim majú veľký rešpekt. Mierne preto prekvapilo, keď si mladý Brazílčan Arthur po príchode na Camp Nou zobral Iniestove číslo osem. 

Arthur prišiel do Barcelony v lete minulého roka z brazílskeho Gremia a okamžite presvedčil o svojich kvalitách. Obľúbil si ho tréner Ernesto Valverde a rovnako tak fanúšikovia Blaugranas. Arthur je navyše veľkým kamarátom hviezdneho Neymara, na ktorého majú ľudia rôzny názor. „Je to veľmi jednoduchý chalan, stali sme sa veľmi blízkymi priateľmi. Dosť by pomohol v národnom tíme. Keď prišiel do Barcelony, zavolal ma na večeru. Hráme spolu aj videohry cez internet. Keď hrá so mnou vyhrá, ale keď hrá proti mne, prehrá,“ smeje sa 22 – ročný mladík, ktorého cituje  ​Globo Esporte.

Brazílski novinári sa Arthura taktiež pýtali na päťnásobného víťaza Zlatej lopty Neymara. „Je to človek, ktorého obdivujem, môj názor je, že to je najlepší futbalista všetkých čias. Dodáva mi sebavedomie, pomáha mi na tréningoch. Ak vám povie niečo pozitívne najlepší hráč na svete, dodá vám to pohodu. Som vďačný za jeho slová. Celej kabíne dáva dobrú náladu.“

V lete mierne prekvapilo, že si Arthur vybral na dres číslo osem, ktoré pred ním nosil v Barcelone legendárny Andrés Iniesta. Pre mnohých sa toto číslo stalo byť nedotknuteľným. „Buďme úprimní, najdôležitejší je klub, za ktorým hrám, no nie ? Samozrejme ale, je to špeciálne nosiť číslo jedného z mojich idolov.“

„Keď som dostal prvý raz na výber, ani mi to nenapadlo. Následne prišli ďalší a nikto si osmičku nevybrali. Povedal som si, že sa nič nestane, keď sa opýtam. Vybral som si číslo 8 a som rád, že ho môžem nosiť. Iniesta bol môj idol a verím, že osmička prinesie fanúšikom Barcelony veľa ďalšej radosti“ zakončil Arthur.