Main Content

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL

pondelok, 26. september 2011 08:53 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL
KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Taxi 50 eur

Už piate pokračovanie obľúbenej francúzskej komediálnej série tentoraz nenatočil Gérard Krawczyk, ale Vladimír Weiss st. V Taxi 4 sme sa dostali pomocou Djibril Cissého až na ihrisko domovského stánku Olympique de Marseille, Stade Vélodrome. V piatej sérií s podtitulom 50 eur (cca toľko stojí cesta z Dunajskej Stredy do Bratislavy), ktorú zrežíroval a aj sa obsadil do hlavnej role Vladimír Weiss st. sme sa dostali do futbalového prostredia Slovana Bratislava. Dej sa začal odohrávať po skončení zápasu Dunajská Streda- Slovan keď samotný režisér nebol spokojný s výkonom svojich hercov na ihrisku. Následne si objednal taxík (nevedno či ho šoféroval Samy Naceri alias Daniel) a odišiel domov. Dej sa stal strhujúcim v momente, keď tento film dostal veľkú mediálnu prezentáciu. Končí? Nekončí? Prečo nebol na tréningu? To boli najčastejšie otázky jadra príbehu. Film vyvrcholil v stredu v Pezinku. Nie, nebolo to na prebiehajúcom vinobraní, ale pôde tamojšieho treťoligistu. A akýže by to bol film bez detí? Takže premiéru na „veľkom plátne“ si odkrútil Adrián Čermák a stal sa najlepším hráčom na „javisku“. A keďže film musí mať „happyend“ premenil hlavný hrdina vodu na pezinské víno a bol z toho postup ďalej. Aký bude ďalší postup nášho hlavného hrdinu ukážu ďalšie „filmy“. Či bude z toho Oscar uvidíme začiatkom mája kedy sa budú odmeňovať najlepší v jednotlivých kategóriách.

Vyliezol škrečok

Ladislav Jurkemik už nikdy podľa vlastných slov nevstúpi do ružomberskej rieky. Pretože on rád trénuje a v Ružomberku mu už v priebehu jedného necelého roka dali druhýkrát „voľno“. Hlavným dôvodom malo byť vypadnutie v Dolnej Ždani. V Ružomberku si ešte totiž nezvykli, že s treťoligistami vypadávajú ako na bežiacom páse rok čo rok. A ako býva u „ruži“ už (ne)dobrým zvykom, prichádza český tréner. Opravte ma ak sa mýlim, Aleš Křeček sa volá? Nie som si istý pretože o počujem prvýkrát. Vieme o ňom iba to, čo znamená jeho meno v slovenskom preklade. Kde naňho prišli? Naposledy viedol Slovan Varnsdorf, o ktorom zrejme polovica z vás tiež počuje premiérovo. Predtým robil asistenta a skauta pre Spartu Praha... Majiteľ klubu Milan Fiľo si ho teda možno vybral aj na základe toho keď sledoval jeho syna Milana u žiakov Sparty. Milan Fiľo totižto už dlhodobo žije v Prahe a odtiaľ „riadi“ MFK Ružomberok. Zdá sa teda, že česká trénerská škola má na neho vplyv. Aby sme však neboli takí kritickí premiéru mal Kreček úspešnú, keď “vyhrýzol” víťazstvo v Trnave a na sucho nezostal ani Jurkemik. Tento krát Martin (Ladislavov syn), ktorý prvý krát nastúpil v Corgoň lige.

Zhrnutie v zhrnutí

Manchester United zakopol v stoke. Niežeby „červení diabli“ spadli kdesi medzi fekálie. To len remizovali na pôde Stoke a „citizens“ ich opäť dorovnali. Svoju “starú dobrú” streleckú ligu opäť začínajú hrať Cristiano Ronaldo s Lionelom Messim. Vo víkendovom kole La Ligy boli opäť vyrovnaní, obaja zaznamenali hattrick. V tabuľke vedie Real, ale nie ten z Madridu. Zatiaľ „stopercentný“ je Real Betis Sevilla. V Taliansku najviac bodov nazbierala Atalanta Bergamo, ale keďže jej pred sezónou zobrali 6 bodov je až na 15.mieste. V Nemecku si zobral dovolenku „vyhorený“ Ralf Rangnick so Schalke. Bayern Mníchov to nezaujíma a tak „horí“ víťazstvami naďalej. Vo Francúzsku je to „našlapané“. U nás doma snáď ešte viac. Každé kolo je snáď nový líder, teraz pre zmenu Žilina.