Main Content

Slovan začal prípravu v nekompletnom zložení: Ševela privítal dve nové tváre, piati hráči na odchode

pondelok, 7. január 2019 14:53 | Autor: TASR

Martin Ševela
Martin Ševela | zdroj: TASR

Bratislava 7. januára (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava odštartovali v pondelok zimnú prípravu v nekompletnom zložení. Srbskí legionári dostali o deň voľna navyše, pretože vo svojej domovine oslavujú pravoslávne Vianoce.

Tréner Ševela však na skúške privítal dve nové tváre, ktoré zabojujú o zmluvu. Nové kluby si naopak môžu hľadať piati hráči z jesenného kádra.

Slovanisti absolvujú v prvých dňoch fyzické testy, nasledovať budú tréningy v domácich podmienkach. Prvý prípravný zápas odohrajú 16. januára proti Olomoucu. Hrať by sa malo na novom Tehelnom poli, ale pôvodný plán naštrbilo zlé počasie, ktoré aktuálne vládne na Slovensku. V klube však robia všetko preto, aby sa zápas hral už v novom prostredí "belasých".

Zmeny v kádri jesenného majstra sú minimálne, k niekoľkým však prišlo. "Káder zostáva pokope, mám na mysli hráčov, ktorí boli na jeseň najvyťaženejší. S niektorými nerátame. O ukončení zmluvy rokujeme s Milanom Rundičom, Mitchellom Schetom a Rickym van Haarenom. Tak isto aj Filip Hološko má možnosť odísť do iného klubu. To platí aj o Kornelovi Salátovi, ktorému sa skončila zmluva. Na skúške sú stopér Nehar Sadiki z Macedónska a ľavý obranca Ilija Tučevič z Čiernej Hory," povedal športový riaditeľ klubu Richard Trutz. S A-mužstvom už dlhšie trénujú David Strelec a Martin Trnovský, pričom do úvodnej fázy prípravy sa zapojí aj trojica Martin Majling, Denis Potoma a Alexander Tóth.

Tréner Slovana Martin Ševela nemohol na prvom zraze privítať všetkých zverencov. "Srbi oslavujú Vianoce neskôr, takže sme boli tolerantní a dali sme im dlhšie voľno. David Holman hlásil chorobu, takže sa tiež pripojí neskôr. Zimná prestávka bola až nadmieru dlhá, ale chalani mali individuálny tréningový plán. Teším sa na ďalšiu spoluprácu s nimi," povedal Ševela, ktorý má o ďalšom fungovaní mužstva jasnú predstavu: "Je dôležité, aby sme sa opreli o veci, ktoré sme dobre robili na jeseň. Ale chceme byť ešte dominantnejší a strieľať viac gólov. Ale futbal je aj defenzíva, takže dôležitá bude kompaktnosť a organizácia mužstva. Chceme sa zároveň dobre pripraviť aj na európske súťaže."

Prvé dni budú mať hráči testy, absolvujú aj spirometriu. "Plán prípravy je ideálny. Na Malte nás čakajú dobré terény a potom aj v Turecku. Budem rád, keď záťaž absolvujú všetci hráči," dodal kormidelník Slovana.

Hráčov čaká ťažká zaberačka, ale od chladných dní v Bratislave si odskočia aj do tepla. "Sviatkoval som pohodlne, pozeral som rozprávky a piekol medovníky. Takže teraz to všetko musím spáliť. Keď sme videli program prípravy, nebolo nám všetko jedno, je toho naozaj dosť. Ale pre mňa nie je príprava v zime žiadny postrach," uviedol brankár Dominik Greif.

V príprave by mali "belasí" odohrať deväť zápasov, z toho dva v rámci turnaja na Malte. Generálkou na jarnú časť FL (9. februára v Turecku) by mal byť zápas proti Spartaku Moskva.

Program Slovana Bratislava počas zimnej prípravy:

7. január: úvodný zraz prípravy

7. – 9. január: fyzické testovanie hráčov, následne tréningy v domácich podmienkach

16. január: ŠK Slovan – SK Sigma Olomouc, prípravný zápas na Tehelnom poli o 17.00

Druhý blok prípravy (18. – 25. januára na Malte):

18. január: odlet výpravy na Maltu a začiatok sústredenia

19. január: FK Mladá Boleslav – ŠK Slovan (prvý zápas na Tipsport Malta Cup-e)

21. január: FK Zbrojovka Brno/víťaz zimnej Tipsport ligy – ŠK Slovan (finále alebo zápas o 3. miesto na Tipsport Malta Cup-e)

24. január: Gzira United FC (Malta) – ŠK Slovan, prípravný zápas na Malte

25. január: odlet výpravy z Malty do Bratislavy

Tretí blok prípravy (27. január – 10. február v Turecku, Belek)

27. január: odlet výpravy do Turecka (Belek) na sústredenie

30. január: FC Rubin Kazaň (Rusko) – ŠK Slovan, prípravný zápas v Turecku

2. február: Tromsö IL (Nórsko) – ŠK Slovan, prípravný zápas v Turecku

6. február: Shonan Bellmare (Japonsko) – ŠK Slovan, prípravný zápas v Turecku

9. február: generálka na jarnú časť (v štádiu riešenia zápas so Spartakom Moskva), v Turecku

10. február: odlet z Turecka späť do Bratislavy

Ďalšie dôležité dátumy:

od 11. februára príprava na štart jarnej časti v domácich podmienkach

16. február: prvý jarný ligový zápas FC DAC Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava