Main Content

VIDEO: Zvolen prelomil zakliatie proti Popradu, Kamzíkom nadelil štvorku

nedeľa, 6. január 2019 19:57 | Autor: TASR

Hokejisti Zvolena
Hokejisti Zvolena | zdroj: TASR

Zvolen 6. januára (TASR) - Hokejisti Zvolena si v 39. kole Tipsport ligy poradili na domácom ľade s Popradom, proti ktorému triumfovali po prvýkrát v sezóne. 

Vo vyrovnanej tabuľke mohli Zvolenčania v prípade víťazstva výrazne poskočiť z 5. miesta a dostať sa aj pred tretí Poprad. Očakával sa podobný priebeh ako v troch predchádzajúcich vzájomných zápasoch, v ktorých vždy zvíťazili "kamzíci", či už o jeden gól, v predĺžení, alebo po samostatných nájazdoch. Popradu sa vonku zvykne dariť, čo ukázal aj pri šiestich víťazstvách v predošlých kolách, možno aj preto domáci spočiatku s maximálnym úsilím pritlačili a zamkli súpera. Potom sa hra otočili a prvú väčšiu príležitosť spálil v 7. min hosťujúci Mlynarovič. V 14. min trafil Handlovský bombou od modrej hornú žŕdku popradskej bránky a hostia so šťastím prežili ďalší chvíľkový tlak Zvolenčanov. Tí sa snažili dohrávať súboje a na zdravú agresivitu Petráša doplatil Koyš. V 17. min si so strelou Kytnára brankár Vošvrda poradil a vystrašila ho so zvukom klaksónu aj ďalšia strela úplne voľného Handlovského do žŕdky.

V druhej tretine mohol otvoriť skóre Petráš, no bránku zblízka netrafil. Až v 28. min ukázal Chovan, ako sa strieľajú góly, neunáhlil sa, no v správnom momente cez hráča presne namieril popod lapačku Vošvrdu do siete. V 31. min voľný Handlovský príklepom z medzikružia pridal ďalší gól a ak by Petráš mieril v 37. min presnejšie, Popradčanom by sa dýchalo už veľmi zle. Aj preto zabrali a Zagrapanovi v 38. min a onedlho Takáčovi v oslabení chýbalo len veľmi málo, aby nepriaznivý stav zmiernili.

Tretia tretina bola v znamení úsilia "kamzíkov" streliť čo najskôr kontaktný gól, no schladil ich v 46. min Špirko, ktorý sa pretlačil z ostrého uhla až pred bránku a po dokonalej kľučke na brankára zasunul puk popri betóne do siete. Víťazné dielo vydareného bojovného zápasu dokonal v 50. min Handlovský a po pomerne lacnom góle znovu popri lapačke sa nechal brankár Vošvrda vystriedať.

HKM Zvolen - HK Poprad 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Góly: 28. Michal Chovan (Obdržálek), 31. Handlovský (Vandas), 46. Špirko (Šišovský, Mitchell), 50. Handlovský (Vandas). Rozhodovali D. Konc st., Štefík – Tvrdoň, Výleta, vylúčení 3:2, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 50. Nechvátal za Vošvrdu, 1518 divákov.