Main Content

VIDEO: V šlágri kola si Bystrica poradila s Košicami

nedeľa, 6. január 2019 19:44 | Autor: TASR

Radosť z gólu hráčov Banskej Bystrice
Radosť z gólu hráčov Banskej Bystrice | zdroj: TASR

Košice 6. januára (TASR) - Šlágrom 39. kola Tipsport ligy bol zápas medzi Košicami a Banskou Bystricou. 

Tón prvej tretiny udali už úvodné sekundy. V 14-tej Haščák trestuhodne posunul puk pred vlastnú bránku a Faille blafákom prekonal Habala - 0:1. Pri vyrovnanom počte hráčov sa domáci nevedeli dostať na dostrel banskobystrickej bránky a tú príliš neohrozili ani v dvoch presilovkách v krátkom slede. V 10. minúte bolo už 0:2, keď Asselin strelou z ostrého uhla prekvapil Habala. Dvojgólový náskok pridal na sebaistote "baranov" a tí bez väčších problémov odolávali ofenzívnym snahám súpera. Lušňákovu šancu v 16. minúte zmaril Williams, na 0:3 zvýšil krátko na to Higgs, ktorý v brejku dvoch proti jednému zužitkoval prihrávku Bartánusa. Náskok hostí mohol v presilovke zvýšiť Southorn, jeho strelu však zmaril Habal efektným zákrokom.

V 23. minúte Williams odvážne vykorčuľoval proti Lušňákovi do rohu klziska, bola z toho veľká šanca Klímu, ale ten netrafil odkrytú bránku hostí. To sa však onedlho podarilo Nagyovi, ktorý tečoval strelu Čížeka - 1:3. Košičania sa v 2. tretine viac dostávali do šancí, sľubnú príležitosť nevyužil v 26. minúte Žitný, radosť divákov však priniesol pokus Spilara, ktorý v ťažkej pozícii z ostrého uhla znížil na 2:3. Naďalej sa hralo vo vysokom tempe, nechýbalo ani viacero dôrazných súbojov. Spokojnejší odchádzali do kabín predsa len hostia, ktorí v 39. minúte využili presilovku zásluhou Higgsa - 2:4.

Grády zaujímavému zápasu pridala aj situácia zo 43. minúty, keď hostia doplatili na chybu v defenzíve, Žitný naservíroval puk Lušňákovi a ten pred odkrytou bránkou nezaváhal - 3:4. Snaha domácich o vyrovnanie však dostala vážnu trhlinu v 47. minúte, keď únik dvoch na jedného ideálne zakončil Asselin - 3:5. Piaty gól hostí ubral na aktivite domácich, ktorí si napriek snahe nedokázali vytvoriť trvalejší tlak. Hostia mali v závere zápasu aj krátku presilovku o dvoch hráčov, skóre sa však už nezmenilo.

HC Košice - HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:4 (0:3, 2:1, 1:1)
Góly: 24. Nagy (Čížek, Spiar), 27. Spilar (Nagy, Suja), 43. Lušňák (Žitný, Koch) - 1. Faille, 10. Asselin, 17. Higgs (Bartánus, Koper), 39. Higgs (Faille, Marshall), 47. Asselin (Faille, Selleck). Rozhodovali: Novák, Orolin - Šoltés, Smrek, vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5221 divákov