Main Content

VIDEO: Trenčania si doma poradili s poslednou Žilinou

nedeľa, 6. január 2019 19:41 | Autor: TASR

Hráči Dukly Trenčín
Hráči Dukly Trenčín | zdroj: TASR

Trenčín 6. januára (TASR) - V rámci 39. kola Tipsport ligy si hokejisti Trenčína poradili doma so Žilinou. 

Úvodné dejstvo veľa hokejovej krásy neprinieslo. Domáci tím si v prvej presilovej hre nevypracoval vážnejšiu šancu. Naopak, hostia mohli po vyhodenom puku ísť do vedenia. Hrazdíra sa od polovice klziska rútil sám na Valenta. Gólman Dukly však svoj tím podržal. Gól v oslabení napokon padol na opačnej strane klziska. Bartovič vystihol prihrávku, rýchlostne predčil vracajúcich sa Žilinčanov a pomedzi betóny Mikoláša otvoril skóre stretnutia. Trenčín sa z vedenia dlho neradoval. O dve minúty Hrazdíra vybojoval puk pri mantineli a strelou spoza obrancu prekvapil Valenta. V 15. minúte sa puk odrazil k Surovkovi. Ten tvrdou strelou neprepálil gólmana.

V rozháranom úvode druhej tretiny mohol Hudec nakloniť misky váh na stranu Trenčína. Ťažký puk však nedokázal usmerniť zblízka do odkrytej časti žilinskej bránky. Dukla mohla inkasovať vo vlastnej presilovke aj v 33. minúte. Nedorozumenie obrany nedokázal využiť Rehák. Puk posielal do protipohybu brankára. Následne sa do príležitostí na opačnej strane dostali Sojčík a Hecl, no Mikoláš odolal. Vojaci sa napokon dostali do vedenia v závere tretiny. Po Vargovom vyhranom vhadzovaní z voleja vypálil Ölvecký a puk skončil v hornom rohu.

Dôležitý krok za víťazstvo spravili Trenčania na začiatku poslednej tretiny. Nastrelený puk od modrej čiary tečoval Ölvecký, čím pomýlil Mikoláša a pridal na 3:1. Už o minútu bolo znížené. Gula sa pošmykol na puku. Osamotený Mendrej prestrelil Valenta. Už o jedenásť sekúnd sa Trenčín presadil znova. Hecl strelou švihom upravil na 4:2. Divoký úvod poslednej tretiny pokračoval ďalej. Beránek vystrelil z pravého kruhu a obstrelil brankára. Už o 12 sekúnd pridal na opačnej strane klziska piaty gól Dukly Hecl, keď zakončil bekhendom a puk preletel pomedzi rameno a telo brankára. Žilinčania sa však nezvádzali. V 48. min ich späť do hry dostal Kučný, keď prestrelil hradbu tiel pred sebou. V závere si už Trenčín vedenie postrážil. 

Trenčín – Žilina 5:4 (1:1, 1:0, 3:3)
Góly: 12. Bartovič, 38. Ölvecký (Varga), 41. Ölvecký (Rýgl), 43. Hecl (Radivojevič, Krejči), 44. Hecl (Bokroš) – 14. Hrazdíra (Sikela), 43. Mendrej, 44. Beránek (Bagin, Hrazdíra), 48. Kučný. Rozhodovali: Fridrich, Németh – Kacej, Soltészm vylúčení na 2 min: 2:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 2069 divákov.