Main Content

VIDEO: Štvrtoligový Oldham vyradil Fulham, Man City zničil Rodákov Rotherham

nedeľa, 6. január 2019 17:41 | Autor: TASR

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Londýn 6. januára (TASR) - Futbalisti Oldhamu Athletic sa postarali o veľké prekvapenie v nedeľňajších dueloch 3. kola Pohára FA. Tím, ktorý pôsobí v štvrtej najvyššej anglickej lige, postúpil do 4. kola najstaršej futbalovej súťaže na úkor zástupcu Premier League Fulhamu.

Obrovský favorit viedol po zásahu Dennisa Odoia z 52. minúty, no outsider dokázal v 76. minúte vyrovnať, keď sa presadil z pokutového kopu Sam Surridge. Rovnakú šancu dostali aj domáci "Cottagers", ale srbský kanonier Aleksandar Mitrovič penaltu v 84. minúte nepremenil a o štyri neskôr dokonal senzáciu Callum Lang.

Manchester City nemal žiaden problém s druholigovým Rotherhamom United, keď ho doma rozstrieľal vysoko 7:0. Všetkých sedem "kúskov" išlo za chrbát slovenského brankára Mareka Rodáka, ktorý je v Rotherhame na hosťovaní z Fulhamu.

Do 4. kola prešiel aj ďalší zástupca Premier League Watford, ktorý si taktiež doma poradil s Wokingom 2:0. Zo súťaže vypadol líder druhej najvyššej Championship Leeds United, keď nestačil na ligového konkurenta Queens Park Rangers (1:2).

Manchester City - Rotherham United 7:0 

Fulham Oldham - 1:2 

Woking - Watford 0:2