Main Content

IIHF chce po vzore NHL menšie klziská aj v Európe

nedeľa, 6. január 2019 12:00 | Autor: TASR

priestory Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave
priestory Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave | zdroj: TASR

Vancouver 6. januára (TASR) - Šéf Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel prezradil, že riadiaci orgán federácie uvažuje po vzore NHL o zmenšení rozmerov klzísk v Európe. Šesťdesiatosemročný Švajčiar verí, že menšie rozmery môžu prispieť k väčšiemu zážitku a emóciám pre fanúšikov.

Fasel poskytol vyjadrenie zámorským médiám v nedeľu počas vyvrcholenia MS hráčov do 20 rokov vo Vancouveri. Jeho slová odvysielala a vzápätí na svojom webe zverejnila televízna stanica TSN. "Jednou z možností, prečo sú juniorské MS na veľmi vysokej úrovni, je menšie klzisko. Naším cieľom je, že by sme v budúcnosti chceli mať rovnako veľké klziská, ako majú v Severnej Amerike," povedal Fasel. O rok sa však svetový šampionát do 20 rokov v Českej republike bude hrať na pôvodných rozmeroch.

Ľad v štandardnej aréne NHL má dĺžku 61 metrov a šírku 26 metrov. Plochy na mnohých európskych štadiónoch sú o štyri a pol metra širšie. IIHF plánuje zmeny až v súvislosti s juniorskými MS 2021 vo Fínsku a ZOH 2022 v Pekingu.