Main Content

Halepová sa vracia po zranení na kurty: Prežila som desivé obdobie

nedeľa, 6. január 2019 11:18 | Autor: TASR

Simona Halepová
Simona Halepová | zdroj: TASR

Sydney 6. januára (TASR) - Svetová tenisová jednotka Simona Halepová sa po zranení chrbta vráti v pondelok do turnajového kolotoča. Dvadsaťsedemročná Rumunka označila obdobie počas liečenia za desivé, ale cíti sa už v poriadku.

Halepová sa predstaví na turnaji WTA v Sydney, ktorý štartuje v pondelok. Uplynulú sezónu musela predčasne ukončiť pre zranenie chrbta. "Bolo to desivé. Mal som naordinovanú domácu liečbu, šesť týždňov som nerobila nič iné, iba cvičila," citovala slová rumunskej tenistky agentúra AFP. V súčasnosti je však už Halepová pripravená na sto percent. "Počas tréningov som necítila žiadnu bolesť. Takže som v poriadku a mám dostatok sebadôvery. Ale ešte som nehrala žiadny zápas, takže neviem, ako to dopadne."

V novej sezóne však už nebude pokračovať v spolupráci s austrálskym trénerom Darrenom Cahillom, ktorý sa chce viac venovať rodine. Nahradiť ho však svetová jednotka zatiaľ neplánuje. "Darren bol veľmi dôležitá súčasť mojej kariéry a chcela by som mu za to poďakovať. Spoločne sme vyhrali Grand Slam, ktorý sme vždy chceli. Bude to bez neho ťažké, ale on sa rozhodol a ja ho úplne chápem, pretože rodina je vždy na prvom mieste."