Main Content

Kužmová zabojuje proti Görgesovej o prvé finále na okruhu WTA

štvrtok, 3. január 2019 23:00 | Autor: TASR

Viktória Kužmová
Viktória Kužmová | zdroj: TASR

Auckland 4. januára (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prebojovala už do śemifinále dvojhry na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande.

Vo štvrťfinále si poradila s americkou držiteľkou voľnej karty Amandou Anisimovou po trojestovej bitke 6:3, 2:6, 6:4. V rozhodujúcom dejstve rovnako ako v 2. kole proti Anisimovej krajanke Sofii Keninovej otočila z 1:3.

V dueli o postup do prvého finále na WTA Tour nastúpi v sobotu SEČ proti druhej nasadenej obhajkyni titulu Nemke Julii Görgesovej, ktorá zdolala Kanaďanku Eugenie Bouchardovú 3:6, 6:3, 7:6 (6). V rozhodujúcom dejstve odvrátila mečbal. Kužmová sa po tretí raz v kariére dostala medzi elitné singlové kvarteto na ženskom profesionálnom okruhu. Vlani bola medzi najlepšou štvoricou v Budapešti a Hertogenboschi. S Görgesovou má negatívnu bilanciu 0:3, pričom zatiaľ proti nej neuhrala ani set.

V Aucklande má Kužmová už istú prémiu 11.300 dolárov pred zdanením a 110 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní figuruje na 46. mieste - najvyššie v kariére. Po skončení turnaja ASB Classic sa stane novou slovenskou dvojkou, keď predstihne predvlaňajšiu wimbledonskú semifinalistku Magdalénu Rybárikovú.

dvojhra - štvrťfinále:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Amanda Anisimová (USA) 6:3, 2:6, 6:4
Julia Görgesová (2-Nem.) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 3:6, 6:3, 7:6 (6) '