Main Content

All Star Game NHL vynechá jedna z najväčších hviezd ligy

štvrtok, 3. január 2019 08:32 | Autor: TASR

Zápas hviezd NHL 2019 San Jose
Zápas hviezd NHL 2019 San Jose | zdroj: Sport7, internet

Washington 2. januára (TASR) - Kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin v stredu informoval vedenie NHL, že vynechá januárový Zápas hviezd v San Jose, aby si odpočinul a zároveň si odpyká automatický jednozápasový trest.

Najlepší strelec NHL v prebiehajúcej sezóne sa chce počas záverečného januárového týždňa pripraviť na druhú časť sezóny. "Moje telo potrebuje odpočinok," povedal tridsaťtriročný útočník po stredajšom tréningu. Ovečkin doteraz odohral všetkých 33 zápasov ročníka a nazbieral v nich 45 bodov.

Nicklas Backstrom, Alexander Ovečkin a T.J. Oshie
Nicklas Backstrom, Alexander Ovečkin a T.J. Oshie | zdroj: TASR

Washington odohrá posledný zápas pred víkendom hviezd 23. januára v Toronte. Zápas hviezd je na programe 26. januára a Capitals potom nastúpia až 1. februára proti Calgary.

Zástupca komisára NHL Bill Daly potvrdil, že Ovečkin musí vynechať zápas pred alebo po All-Star víkende. NHL nedávno zaviedla automatický jednozápasový trest pre hráčov, ktorí odmietnu účasť na exhibičnom stretnutí. Výnimkou sú zranenia.

Fanúšikovia si v hlasovaní zvolili Ovečkina za kapitána tímu Metropolitnej divízie. Zatiaľ nie je jasné, kto po ňom prevezme túto funkciu. Informovala agentúra AP.