Main Content

Ako sa darí juniorským reprezentantom z bronzového roku 2015?

utorok, 1. január 2019 10:46 | Autor: Marek Ďaďo

Včera sme vám priniesli pohľad na kariéry reprezentantov, ktorí v roku 1999 vybojovali pre Slovensko historicky prvú medailu na majstrovstvách sveta do 20 rokov. Dnes sa vrátime v čase o čosi menej a pozrieme sa ako sa darí (už bývalým) juniorským reprezentantom z roku 2015, ktorí napodobnili ich bronzový úspech.

Brankári

Denis Godla
Denis Godla | zdroj: © TASR

Denis Godla

Náš „vianočný zázrak“ z roku 2015, ktorý si domov okrem medaile odviezol aj cenu pre najlepšieho brankára a najužitočnejšieho hráča turnaja. V nasledujúcej sezóne po šampionáte sa presunul do Fínska. Posledné 3 roky chytá v tíme KalPa, kvalitného tímu, s ktorým sa práve tešil z víťazstva na prestížnom Spengler Cupe.

Dávid Okoličány

Košičan toho na turnaji veľa nepochytal, no niet sa čo čudovať, keďže bránku chránil proti Kanade. Sezónu po turnaji strávil v Michalovciach, ale potom sa po jeho hokejovej kariére zľahla zem.

Daniel Gibl

Na MS juniorov si nezachytal, aj napriek tomu, že vtedy 2 roky strávil v zámorskej OHL. Po šampionáte sa presunul do Európy, kde najskôr pôsobil na Slovensku, potom si vyskúšal angažmán v nižšej švédskejlige, ale posledné 2 roky strávil opäť v rodnej krajine. Momentálne chytá za druholigovú Dubnicu.