Main Content

Rabiot nesmie do šatne PSG! Parížania majú ťažké srdce na Barcelonu

utorok, 1. január 2019 08:20 | Autor: TASR

Adrien Rabiot
Adrien Rabiot | zdroj: TASR

Paríž 31. decembra (TASR) - Tréner futbalistov parížskeho St. Germain Thomas Tuchel zakázal Adrienovi Rabiotovi vstup do šatne mužstva.

Zhoršenie vzťahov medzi stredopoliarom a jeho súčasným zamestnávateľom trvá, odkedy 23-ročný Rabiot odmietol podpísať novú zmluvu a jeho kontrakt vyprší v júni 2019.

"Hráč ma informoval, že nepodpíše novú zmluvu a chce opustiť klub. Pre hráča to má v takýchto prípadoch jasné následky, zostane sedieť na lavičke na dobu neurčitú," vyjadril sa športový riaditeľ PSG Antero Henrique.

Podľa portálu parisunited.fr sa Tuchel riadi pokynmi Henriqueho a súhlasí s tým, aby Rabiot v jarnej časti sezóny neodohral v drese úradujúceho francúzskeho majstra ani minútu. Podľa rovnakého zdroja nemecký tréner zašiel ešte ďalej a Rabiotovi zakázal vstupovať do hráčskej šatne v deň zápasu.

O Rabiota má intenzívny záujem katalánsky klub FC Barcelona, podľa niektorých zdrojov už sú zainteresované strany dohodnuté a chýba len podpis zmluvy. Vedenie PSG sa však voči údajnému neférovému konaniu Barcelony ohradilo, keďže je presvedčené, že došlo k porušeniu transferových pravidiel Európskej futbalovej únie (UEFA). Kluby totiž môžu uzatvárať dohody s hráčmi najskôr šesť mesiacov pred uplynutím ich zmluvy. Medzitým sa do hry o Rabiotovo angažovanie prihlásil Tottenham Hotspur.