Main Content

Bronzoví medailisti z MS do 20 rokov z roku 1999: Aké kariéry zažili zverenci Jána Filca?

pondelok, 31. december 2018 10:29 | Autor: Marek Ďaďo

Od svetového šampionátu juniorov v roku 1999 uplynulo už 20 rokov. Bol to prvý turnaj juniorov, na ktorom naši hokejisti získali cenný kov. Poďme sa pozrieť, ako sa darilo členom kádra Jána Filca po dosiahnutí tohto úspechu.

Brankári

Bronzoví medailisti z MS do 20 rokov 1999
Bronzoví medailisti z MS do 20 rokov 1999 | zdroj: TASR

Ján Lašák

Kariéra Jána Lašáka sa po zisku bronzu na MS do 20 rokov poriadne rozbehla. V drafte po turnaji si ho z celkového 65. miesta vybralo vedenie Nashvillu Predators, no v NHL sa nikdy neuchytil, aj napriek faktu, že bol prvým Slovákom, ktorý si v zámorskej profilige zachytal. Dnes už legendárny slovenský brankár však zbieral úspechy na medzinárodnej scéne - jeho vitrínu zdobia všetky tri druhy cenných kovov zo seniorských majstrovstiev sveta. Lášák sa po pôsobení v zámorí presunul späť na starý kontinent, kde nastupoval prevažne v českej extralige, no okúsil aj ruskú, slovenskú, či fínskuligu.

Karol Križan

Križan síce bol súčasťou bronzového tímu, ale do žiadneho zo zápasov nezasiahol. Jeho kariéra nebola ani zďaleka taká úspešná, ako tá Lašákova, no aj napriek tomu získal tituly, na ktoré známejší hráči nikdy nedosiahli - 2-krát sa stal majstrom republiky a počas jeho pôsobenia vo Švédsku sa stal víťazom miestnej SHL. Počas kariéry vystriedal mnoho klubov z rôznych zemí.