Main Content

VIDEO: Šláger kola medzi Nitrou a Bystricou priniesol deväťgólovú prestrelku

nedeľa, 30. december 2018 18:53 | Autor: TASR

hokejisti HC'05 Banská Bystrica
hokejisti HC'05 Banská Bystrica | zdroj: TASR

Nitra 30. decembra (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v rámci 37. kola nad Nitrou 6:3. 

Zápas sľuboval kvalitný hokej, avšak päť gólov v prvej tretine nečakal azda nikto. Bystričania dvakrát vyhrávali, ale aj napriek tomu bol po prvej tretine stav stretnutia 2:3 v neprospech "baranov". Okrem gólov videli diváci v prvej tretine hokej, ktorý mal náboj a veľa vylúčení. Hostia išli do vedenia vo 4. minúte, keď sa presadil Faille. Vyrovnanie zabezpečil v 14. minúte dôrazný Buček. O minútu neskôr bolo po nekompromisnej strele Asselina 1:2. V 17. minúte najskôr vyrovnal na 2:2 Kerbashian a Nitra arénu rozjasal v 19. minúte tretíkrát Slovák - 3:2.

Na začiatku druhej tretiny nevyužili "Corgoni" presilovú hru o dvoch hráčov, ktorá bola predelená prestávkou. Góly strieľali iba hostia. V 26. minúte vyrovnal Higgs. Nitranom mohol prinavrátiť vedenie Lantoši, ale v úniku nastrelil iba hornú žŕdku. V 30. minúte Nitrania zle prestriedali a Selleck to využil gólom na 3:4. V závere tretiny bolo na hráčoch Nitry vidieť snahu o vyrovnanie, ale žiadny puk nevedeli pretlačiť za chrbát Williamsa.

V tretej tretine sa mohli hostia sústrediť na bránenie a rozohrávku domácich napádal väčšinou iba jeden hráč. Nitranov mal motivovať už len fakt, že s Bystričanmi prehrali už dvanásť zápasov po sebe. Plány na výhru sa domácim začali rúcať, keď s dávkou šťastia skóroval Faille - 3:5. Domáci sa už nevedeli dostať do väčších príležitostí a v hre bez brankára inkasovali gól na 3:6. Hetrik zavŕšil Faille. "Corgoni" tak nenašli recept na hostí z Banskej Bystrice ani v trinástom zápase za sebou.

HK Nitra - HC'05 iClinic Banská Bystrica 3:6 (3:2, 0:2, 0:2)
Góly: 14. Buček, 17. Kerbashian (Majdan, Lantoši), 19. Slovák (Blackwater, McCormack) - 4. Faille (Asselin, Southorn), 15. Asselin (Selleck, Faille), 26. Higgs (Bartánus, Koper), 30. Selleck (Gabor), 47. Faille (Selleck), 59. Faille (Selleck). Rozhodovali: Lokšík, Novák - Gegáň, Valo, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3496 divákov.