Main Content

VIDEO: Slovák Buchinger sa stal šampiónom organizácie XFN! Vémola dodržal sľub

piatok, 28. december 2018 08:38 | Autor: TASR

Ivan Buchinger XFN
Ivan Buchinger XFN | zdroj: TASR, YouTube

Praha 27. decembra (TASR) - Slovenský zápasník MMA Ivan Buchinger sa stal šampiónom organizácie XFN v kategórii do 66 kilogramov. V titulovom zápase v pražskej O2 Aréne zdolal Sergeja Grecicha z Litvy predčasne vo 4. kole z 5 vypísaných.

Buchinger bol od začiatku aktívnejší, súpera si držal na dištanc a mal prevahu na zemi i v postoji. Litovčanovi v druhom kole vyšiel úder, po ktorom Slovák utrpel krvavé zranenie. To ho však nijakým spôsobom nelimitovalo a v treťom kole opäť dominoval. Súpera dostával pod tlak najmä kopmi, po ktorých zostal Grecicho niekoľkokrát evidentne otrasený.

VIDEO: Ivan Buchinger vs Sergej Grecich (celý zápas)

Štvrté kolo bolo vyrovnanejšie, ale aj to mal Buchinger pod kontrolou. Pred jeho koncom nasadil súperovi škrtenie tzv. anakondu a stal sa novým šampiónom. "Pripravoval som sa normálne, vedel som, že súper je dobrý na zemi. Mal som plán ukončiť to z postoja, ale keby to nevyšlo, tak na zemi. Skúsil som to a vyšlo to," povedal Buchinger po zápase.

Galavečer XFN 15 mal slovenské obsadenie aj v ďalších zápasoch. Miroslav Štrbák bojoval o víťazstvo s Francúzom Yliesom Djirounom. Slovenský zápasník dostal hneď v úvodných sekundách tvrdú ranu, ale otriasol sa a o víťazovi sa rozhodovalo po troch kolách. Francúz vyhral na body 3:0.

Veľkú pozornosť pútal aj súboj českého veterána organizácie UFC Karlosa Vémolu s Brazílčanom Flaviom Rodrigom Magonom. Vémola sľuboval ukončiť zápas už v prvom kole a sľub aj dodržal. Od úvodu mal nad Magonom prevahu, zápas vyhral po tvrdých úderoch technickým KO.