Main Content

Slovan konečne vyhral, hrôzostrašná séria prehier je minulosťou + HLASY

štvrtok, 27. december 2018 07:10 | Autor: TASR

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Bratislava 26. decembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prerušili v stredu na domácom ľade v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sériu trinástich prehier.

Nad Torpedom Nižnij Novgorod zvíťazili zverenci trénera Vladimíra Országha 5:4 po samostatných nájazdoch. V tabuľke Západnej konferencie im však aj naďalej patrí posledné 12. miesto.

Tretí zápas v rámci štvorzápasovej domácej série odohrajú "belasí" v piatok 28. decembra, o 18.30 h privítajú Netechimik Nižnekamsk.

Slovan Bratislava - Nižnij Novgorod 5:4 pp a sn (1:0, 0:3, 3:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 8. Sloboda (Jánošík), 47. Chipchura (Lamper), 51. Rau (Chipchura, Taffe), 57. Klok (Lamper, Chipchura), rozhodujúci sn Červený - 25. Orlov, 27. Calof (Šenfeld, Orlov), 37. Sabolič (Aliajev), 59. Orlov (Barancev). Rozhodcovia: Beľajev, Oskirko – Berseňov, Judin, vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 5845 divákov.

Slovan Bratislava: Štěpánek – Švarný, Sersen, Grman, Klok, Jánošík, Meszároš, Bačik – Rau, Taffe, Bailey - Lunter, Sukeľ, Červený – Lamper, Hrnka, Buc – Jeglič, Chipchura, Sloboda – Baranov

Nižnij Novgorod: Kostin – Orlov, Barancev, Ogijenko, Holm, Korobov, Aljajev, Rodionyčev – Varnakov, Galuzin, Paršin – Calof, Miele, Šenfeld – Žafiarov, Siomin, Sabolič – Veriajev, Iľjin, Urakov – Smolin

V Bratislave sa hral od úvodu svižný hokej. Slovan bol strelecky aktívnejší, snaha "belasých" o prerušenie negatívnej série bola očividná. Prvé šance domácich zlikvidoval brankár Kostin, najväčšiu Hrnkovi, ktorého vychytal v samostatnom nájazde. V ôsmej minúte však z ľavej strany napriahol Sloboda a otvoril skóre. Torpedo mohlo následne vyrovnať v presilovke, ale po chybe obrany sa do ďalšieho úniku dostal Chipchura, na Kostina však tentokrát nevyzrel. Hostia potom nastrelili žrď, ale Slovan sa ubránil a do kabín išiel s tesným náskokom.

Ten v druhom dejstve dorovnali hostia po piatich minútach hry, presne mieril Orlov. Gól však bol vyústením dobrého vstupu Novgorodu do tretiny. Bol v úvode lepším tímom, pridal najmä na pohybe. V 28. minúte jeho hráči využil laxnosť v obrane Slovana a po góle Calofa išli do vedenia. To Slovan prebralo z letargie, snažil sa o vyrovnanie, ale tri a pol minúty pred koncom ich schladil Sabolič počas signalizovaného vylúčenia jedného z domácich hráčov.

V tretej tretine sa Slovan od začiatku snažil o korekciu výsledku a v 47. minúte po spolupráci Lampera s Chipchurom znížil na 2:3. "Belasí" ožili, zahryzli sa do súpera, a vypracovali si ďalšie šance. V 51. minúte si výborne našiel streleckú parketu Rau, ktorý po prihrávke Chipchuru vyrovnal na 3:3. Chipchura mal v závere na hokejke rozhodnutie, ale sám pred bránkou mieril iba do gólmana. O pár sekúnd neskôr však Klok tvrdou strelou poslal Slovan po druhý raz v zápase do vedenia. Radosť domácich však 79 sekúnd pred koncom pokazil vyrovnávajúcim gólom Orlov.

V predĺžení dohrávali hostia presilovku, veľkú šancu mal Calof, ale Štěpánek ho vychytal. Rovnako skončil aj súboj 11 sekúnd pred koncom, keď brankár Slovana zmaril čistú šancu Holmovi po samostatnom úniku. O víťazovi napokon rozhodli samostatné nájazdy. Za hostí uspel iba Paršin, za domácich Jeglič a Červený.

hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner Slovana: "Mali sme slušnú prvú tretinu, potom sme od toho upustili. Prepadávali sme, mali sme okienka v obrane. Pre mňa je podstatné, že hráči ukázali charakter a dokázali sme zápas zvrátiť. Som na nich hrdý. Dostali sme do varu fanúšikov, podržal nás aj brankár. Samostatné nájazdy boli pre nás odmena. Dúfam, že sa od tohto výkonu odrazíme. Chalani ťahali za jeden povraz, čo tu dávno nebolo."

David Nemirovsky, tréner Novgorodu: "Slovan dobre korčuľoval v prvej tretine, potom sme sa vrátili k našej hre. Pre mňa je nepochopiteľné, ako sme stratili náskok. Niektorým hráčom som dal hneď po zápase najavo, že ma sklamali."

Lukáš Klok, obranca Slovana, strelec jedného z gólov: "Zrejme nám pomohla Štedrá večera a to, že sme pribrali pár kíl. Samozrejme som rád, že sme zvíťazili, padol nám kameň zo srdca. Ja si ani nespomínam, kedy som dal naposledy gól, ale som rád"

Rudolf Červený, útočník Slovana, autor rozhodujúceho nájazdu: "Som veľmi rád, že máme za sebou negatívnu šnúru. Bolo to už frustrujúce. Pri mojom góle som volil jedno zo zakončení, ktoré mám natrénované. Musíme zostať nohami na zemi a pripraviť sa na ďalší dôležitý zápas."