Main Content

VIDEO: Nové Zámky doma nezaváhali proti Budapešti

nedeľa, 23. december 2018 20:03 | Autor: TASR

Nové Zámky
Nové Zámky | zdroj: TASR

Nové Zámky 23. decembra (TASR) - Hokejisti Nových Zámkov si v rámci 34. kola Tipsport ligy poradili doma s hráčmi Budapešti. 

Oba tímy delilo pred stretnutím 21 bodov. Už˛po niekoľkých sekundách mali domáci prvú dobrú šancu, keď Jurík potiahol puk po ľavom krídle, naservíroval ho medzi kruhy Ručkayovi a ten z prvej napálil do žrde. O niekoľko okamihov zasahoval maďarský brankár znova, z pravého kruhu ho preveril Nejezchleb. Otvoriť skóre v prospech domácich mohli aj Henderson s Ondrušekom, ale druhý z nich nestihol zasunúť puk do brány. Kým prvých 5 minút sa nieslo v znamení domácich, postupom času sa hra vyrovnala a rožky začali častejšie vystrkovať aj hráči Budapešti. V 14. minúte mali domáci možnosť trestného strieľania, keď Burt fauloval Štraucha, ktorý sa rútil sám na brankára. Štrauch však ponúknutú šancu nevyužil a na druhej strane neuspeli Nagy s Odnogom. Domáci sa nakoniec dočkali v 19. minúte, keď v presilovke Ručkay dorazil do siete Dundáčekovu zblokovanú strelu.

V 2. tretine mal dobrú možnosť vyrovnať Nagy, ale spomedzi kruhov poslal puk len do brankárových betónov. Hostia zvýšili početnosť streľby, ale Košarišťan v bráne Nových Zámkov bol pozorný. Viac z hry mali však hráči maďarského klubu. Na strane domácich predviedol šikovné ruky Slávik, v prehustenom priestore pred bránou však nezakončil presne. V závere tretiny unikla domáca dvojica Ručkay - Zbořil, ale puk po strele druhého z nich skončil na Bálizsovi. Niekoľko sekúnd pred koncom ešte zazvonila po Štrauchovej presilovkovej strele žrď.

Druhý gól domácich mohol pridať opäť Ručkay, ale jeho zakončenie pohotovo zneškodnil budapeštiansky brankár. Na druhej strane dobre zakombinovali v presilovke hostia, Langkow však spomedzi kruhov pálil len do brankára. Domáci nakoniec pridali aj druhý gól, keď Zbořil zaviezol puk do útočného pásma a kým jeho prvú strelu brankár hostí zneškodnil, na dorážku novozámockého kapitána už nestačil. Nakoniec sa presadili aj hosťujúci hráči, ktorí vďaka Negrinovej strele od modrej znížili na rozdiel jediného gólu. V poslednej minúte sa odhodlali k hre bez brankára, čo využil domáci Zbořil a strelil svoj druhý gól v zápase.

MHC Nové Zámky - MAC Budapešť 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly: 19. Ručkay (Dundáček, Jurík), 53. Zbořil, 60. Zbořil (Kudla) - 57. Negrin (Bodó, Langkow). Rozhodovali: Jonák, D. Konc st., D. Konc ml., Gegáň, vylúčení: 3:4 na 2 min., navyše: Majoross (MAC) 10 minút za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1632 divákov.