Main Content

Barcelona si vyhliadla mladú hviezdu z Manchestru

nedeľa, 23. december 2018 12:23 | Autor: Timotej Gašper

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: koláž Šport7.sk

Španielsky gigant chce vystužiť svoj káder, k čomu by mohla pomôcť mladá hviezda hrajúca v Premier League. 

I keď ofenzíva španielskeho majstra žiari najjasnejšími možnými menami, v pláne je okrem prestavby kádru aj pár vynútených prestupov. Už dlhšie počas jesene sa píše, že so svojou pozíciou nie sú v kádri FC Barcelona spokojní mladíci Malcom, Munir El Haddadi a ani Ousmane Dembélé. Okrem spomínaných ofenzívnych rakiet sa v médiách často spomína aj meno Luisa Suaréza, ktorý koncom januára oslávi 32.narodeniny. Barcelona tak musí pomaly ale isto pripravovať za uruguajského zakončovateľa náhradu, ktorú zdá sa našla v Manchestri United.

Marcus Rashford
Marcus Rashford | zdroj: TASR

Plátok Sunday Express tvrdí, že Katalánci sa už v januári pustia do rokovania ohľadom kúpy Marcusa Rashforda. 21-ročný anglický reprezentant bol na Old Trafford pod Josem Mourinhom využívaný sporadicky, no vyzerá to tak, že pod vedením Ole Gunnar Solskjaera sa mladíkovi dostane viac pozornosti. Britské médiá však veria, že Barcelonu neodradí ani zmenená pozícia v klube či astronomická finančná čiastka. Rashford je univerzálny ofenzívny tank, ktorý sa dokáže dobre prispôsobiť, má kvalitnú techniku a vie hrať na krídle i na hrote útoku, čo mu len pridáva na už tak výraznej prestíži. 

Už 31-násobný reprezentant anglického výberu je odchovancom a azda najväčším klenotom Manchestru United, čo Barcelone snahu o jeho kúpu výrazne sťažuje. Sunday Express dodáva, že United sa nebude chcieť svojej hviezdičky vzdať, no ako je na trhu v posledných rokoch známe, peniaze dokážu veľmi rýchlo zmeniť akýkoľvek názor. V prípade Marcusa Rashforda má podľa médií Barcelona začať na ponuke vo výške približne 70 miliónov eur.