Main Content

VIDEO: Tatar s dvoma asistenciami pri výhre Montrealu, gól Pánika

nedeľa, 23. december 2018 10:22 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

New York 23. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik prispel v noci na nedeľu v zámorskej NHL gólom a asistenciou k triumfu Arizony nad Coloradom 6:4. Na konto si pripísal dva plusové body. Tomáš Tatar sa dvomi asistenciami podieľal na víťazstve Montrealu Canadiens na ľade svojho bývalého tímu Vegas Golden Knights 4:3 po predĺžení.

"Mal som veľkú motiváciu uspieť v tomto zápase. Som naozaj šťastný, že sa nám to podarilo a získali sme ďalšie dva body," citoval Tatara portál nhl.com. Prvým hetrikom v profilige sa v drese "Habs" blysol Philipp Danault. "Bol to môj prvý zápas vo Vegas, takže zázraky sa tu dejú. Hetrik je zásluha celého tímu. Bol to náš posledný zápas pred Vianocami a je to pre nás veľké víťazstvo," povedal Danault.

Obranca Erik Černák asistoval pri treťom góle Tampy Bay vo víťaznom zápase na ľade Edmontonu (6:3) a rovnako ako Pánikovi s Tatarom mu do štatistík pribudli dve plusky. Útočník "bleskov" Nikita Kučerov dal gól a zaznamenal štyri asistencie, bodoval v 12. stretnutí v sérii. Pre 25-ročného ruského útočníka to bol prvý 5-bodový zápas v NHL. "Bol to ťažký duel, pretože Edmonton má veľmi dobrý tím. My sme však počas celého zápasu hrali skutočne dobrý hokej," vyhlásil Kučerov.

Jaroslav Halák priviedol Boston 28 úspešnými zákrokmi k domácemu víťazstvu 5:2 nad Nashville a navyše asistoval pri poslednom góle Bruins. Pre Haláka to bolo dvanáste víťazstvo v ročníku. Patrice Bergeron si pripísal štyri body (2+2) a strelil svoj 300. gól v NHL. Ottawa v zostave s Christiánom Jarošom prehrala s Washingtonom 0:4. Brankár Capitals Pheonix Copley vykryl všetkých 35 striel a zaznamenal prvý shutout v profilige. "Bez ohľadu na výsledok som sa len snažil robiť si svoju prácu a našťastie sme vyhrali. Niekedy sa Vám podarí vyhrať, inokedy nie," uviedol Copley.

Toronto s Martinom Marinčinom zdolalo New York Rangers 5:3. Dva góly dal útočník "javorových listov" Mitchell Marner. "Chcel som čo najviac strieľať a tlačiť sa pred súperovu bránku. Na toto som sa snažil koncentrovať a vytvorili som si niekoľko šancí na skórovanie," vyhlásil Marner.

Hráči Calgary prehrali doma so St. Louis 1:3 a zaznamenali tretiu prehru za sebou. Iľja Kovaľčuk bol ústrednou postavou Los Angeles Kings pri víťazstve 3:2 po predĺžení nad San Jose Sharks. Ruský útočník dal dva góly, o výsledku rozhodol presným zásahom v tretej minúte predĺženia.

Brankár Buffala Sabres Linus Ullmark zlikvidoval všetkých 40 striel práčov Anaheimu a pripísal si svoj druhý shutout v NHL. Osme čisté konto v profilige vychytal Matt Murray, ktorý pomohol Pittsburghu Penguins 39 úspešnými zákrokmi k výhre 3:0 nad Carolinou Hurricanes.

Alexander Radulov rozhodol 10 sekúnd pred koncom predĺženia o víťazstve Dallasu na ľade Minnesote 2:1. "Bol to veľmi vyrovnaný súboj, obaja brankári boli skvelí. Je dobré, že sme si po predĺžení pripísali bod navyše," povedal Radulov.

Philadelphia prehrala doma s Columbusom 3:4. Český útočník "letcov" Jakub Voráček zaznamenal 600. bod v profilige za asistenciu pri góle Jamesa van Riemsdyka. Jonathan Huberdeau z Floridy si pripísal dve asistencie pri víťazstve "panterov" v Detroite 2:1 a zaznamenal viac ako jeden bod v 11. zápase z uplynulých štrnástich.

Brankár Winnipegu Laurent Brossoit chytil 40 striel hráčov Vancouveru a pripísal si svoje prvé čisté konto v NHL pri víťazstve 1:0. "Toto je zápas, na ktorý asi nikdy nezabudnem. Bolo to pre mňa špeciálne, pretože tu som vyrastal," uviedol Brossoit. Jediný gól duelu dal v 59. minúte Mark Scheifele.

 

výsledky:

Arizona - Colorado 6:4 /za domácich Pánik 1+1/

Vegas - Montreal 3:4 pp /za hostí Tatar 0+2/

Boston - Nashville 5:2 /za domácich Halák 0+1, chytil 28 striel/

Edmonton - Tampa Bay 3:6 /za hostí Černák 0+1/

Calgary - St. Louis 1:3

San Jose - Los Angeles 2:3 pp

Buffalo - Anaheim 3:0

Carolina - Pittsburgh 0:3

Ottawa - Washington 0:4

Toronto - New York Rangers 5:3 

Minnesota - Dallas 1:2 pp

Philadelphia - Columbus 3:4

Detroit - Florida 1:2

Vancouver - Winnipeg 0:1