Main Content

Tréner Chelsea Maurizio Sarri: Pre nás nie sú žiadne Vianoce

sobota, 22. december 2018 11:27 | Autor: Jakub Vaverka

Maurizio Sarri, Chelsea FC
Maurizio Sarri, Chelsea FC | zdroj: TASR

Londýnska Chelsea vytrvalo v tejto sezóne bojuje o TOP 4 v anglickej Premier League, pričom stále nie je vylúčené, že Modrí ešte zabojujú o majstrovský titul. Kouč Sarri je zástancom tvrdej práce, pričom ho nerozrušuje ani blížiace sa vianočné obdobie. 

Blížia sa sviatky radosti a pokoja, kedy chce byť väčšina ľudí so svojimi blízkymi. To si uvedomuje aj tréner Chelsea Maurizio Sarri, avšak futbal dáva pred všetko ostatné. „Pre nás nie sú žiadne Vianoce,“ prináša jeho slová anglický denník ​The Sun.„Hráme každé tri dni, 19., 22., 26., 30., 2., 5. a 8. alebo 9.“

„To znamená, že pre nás vianočné sviatky nebudú. Záleží nám na zápasoch, ktoré nás čakajú. Dvadsiateho šiesteho hráme o pol ôsmej či deviatej, nejak tak. Takže hráči budú doma na Prvý sviatok vianočný a deň na to nás čaká Watford. Všetko bude ako počas zvyšku sezóny,“ približuje situáciu bývalý tréner SSC Neapol.

Futbalisti FC Chelsea
Futbalisti FC Chelsea | zdroj: TASR

„Na Štedrý deň nás čaká poobedňajší tréning. Dvadsiateho piateho ráno tiež,“ hovorí Talian, ktorý si uvedomuje, že program anglickej Premier League počas vianočných sviatkov je značne nabitejší ako v Taliansku, Španielsku, Nemecku či vo Francúzsku.

V závere sa Sarri vyjadril aj k Rubenovi Loftus – Cheekovi, ktorý je dlhodobo spájaný s odchodom z Chelsea. „Je to skvelý hráč. Za posledný mesiac hral sedem zápasov zo siedmich, som s ním veľmi spokojný. Vie hrať v zálohe aj na krídle. V tomto momente je pre nás veľmi dôležitým futbalistom.“