Main Content

Hummels v zime odíde do Premier League, tvrdí Bild

štvrtok, 20. december 2018 12:07 | Autor: Timotej Gašper

Mats Hummels
Mats Hummels | zdroj: TASR

Veľmi prekvapivá správa zasiahla v stredu večer nemecký futbalový svet. Podľa plátku Bild sa obranca Bayernu rozhodol k urýchlenej zmene klubu. 

Bild prišiel v stredu večer so šokujúcou informáciou, podľa ktorej je Mats Hummels pripravený už o pár týždňov opustiť Bayern Mníchov a prestúpiť do Premier League. 30-ročný nemecký stopér a majster sveta z roku 2014 sa podľa správ Bildu nechce v Mníchove naťahovať o svoje miesto na ihrisku a keďže ho dlhodobo láka futbal v Anglicku, k odchodu by mohlo pomerne dosť prekvapivo dôjsť už v januári 2019. 

Mats je odchovancom Bayernu Mníhov, no plný potenciál a nadanie ukázal až v konkurenčnom Dortmunde, kde sa z neho stala hviezda, opora a na Vestfálskom štadióne strávil spolu osem dlhých rokov. V lete 2016 sa Mats vrátil do Mníchova, kde neostal nič dlžný svojej povesti a nadviazal na skvelé výkony z Borussie Dortmund. V tejto sezóne je ako zvyčajne oporou defenzívnych radov a na ihrisku chýba len v prípade, že ho sužujú zranenia či choroba. Tréner Kovač ho sám vyzdvihol ako oporu a dodal, že je pre tím veľmi dôležitou súčasťou. Zdá sa teda, že Hummelsove obavy ohľadom herného priestoru nie sú na mieste, no v kádri FCB figuruje ešte Niklas Sule a Jerome Boateng, pričom vedenie chce stavať hru „Die Rotten“ na mladom Sulem. Logicky teda vyplýva, že za normálnych okolností sa Boateng a Hummels na hracej ploche striedali, čo však pravdepodobne robí Matsovi vrásky na čele. 

Už 70-násobný reprezentant „Die Nationalelf“ je tak podľa nemeckého Bildu pripravený dohodnúť sa s klubom na odchode, pričom Bild dodáva, že zástupcovia päťnásobného nemeckého majstra sa už v tejto chvíli nachádzajú v Londýne, kde by mali začať rokovania ohľadom prestupu do londýnskej Chelsea. 30-ročný Hummels s kontraktom do roku 2021 nebude určite lacným špásom, no vedenie Bayernu je k hráčom, ktorí pre klub veľa urobili no chcú prijať novú výzvu, zhovievavé. Napriek všetkým pre a proti by sa cena nemeckého stredného obrancu mohla vyšvihnúť na približne 50 miliónov eur.

Tejto špekulácií na pravde pridáva aj fakt, že Bayern sa od posledných dní začal vo veľkom zaujímať o Lucasa Hernandéza z Atlética Madrid.