Main Content

Prestúpi Martin Škrtel do Barcelony?

streda, 19. december 2018 09:10 | Autor: Martin Gregor

Martin Škrtel, koláž FC Barcelona
Martin Škrtel, koláž FC Barcelona | zdroj: Instagram

Kedysi patril Martin Škrtel k svetovej stopérskej špičke a špekulácie  o jeho prestupe do Barcelony by neboli až takým prekvapením. Hoci je dnes stále uznávaným stopérom, fáma o tom, že by mohol byť spoluhráčom Lionela Messiho je ešte väčšou senzáciou.

S touto špekuláciou prišla barcelonská rozhlasová stanica RAC1, ktorá informuje, že Katalánci majú problém na poste stopéra a potrebujú tím doplniť o pravonohého obrancu vhodného na túto pozíciu. A práve kapitán našej reprezentácie je jednou z možných alternatív.

Barcelona má v tejto sezóne opäť najvyššie ciele, predovšetkým vyhrať Ligu majstrov a domáci titul. V strede obrany však prišla o belgického obrancu Thomasa Vermaelena a dlhodobo je zranený aj Samuel Umtiti.

Škrtel sa preto javí byť pre Kataláncov vhodnou možnosťou – má bohaté skúsenosti a jeho odchod z Fenerbahce na polročné hosťovanie do Barcelony by pravdepodobne nepredstavoval väčší problém. Tureckému klubu sa vôbec nedarí, v tabuľke je až na 17. pozícii. Vo zvyšku sezóny bude preňho prioritou zabezpečiť si bezpečný stred tabuľky. To by mohol zvládnuť aj aj bez Škrtela.

Alternatívou pre Barcelonu je okrem rodáka z Handlovej aj ďalší bývalý ostrieľaný hráč z Premier League Srb Branislav Ivanovič. Ten má rovnako ako Škrtel 34 rokov a momentálne hráva za Zenit Petrohrad.