Main Content

Jose Mourinho si našiel posilu v Turecku

pondelok, 17. december 2018 15:01 | Autor: Timotej Gašper

Jose Mourinho
Jose Mourinho | zdroj: TASR

Britské médiá prišli dnes ráno so správou, podľa ktorej sa Manchester United pokúsi získať posilu do svojich radov z ďalekého Turecka, pričom v hre sú zároveň veľké peniaze. 

Portugalský tréner v službách Manchestru United sa od konca letného prestupového obdobia spája s rôznymi menami, ktoré by už v januári mohli posilniť tím z Old Trafford. Najnovšie prišli britské médiá, v tomto prípade SkySports, s informáciou, podľa ktorej sa skauti Manchestru United zamerali na zisk mladého hráča v službách tureckého Galatasarayu.

Ozan Kabak, stále len 18-ročný obranca je rodákom z Ankary, no futbalovo vyrastal už v Istanbulskom veľkoklube. Nadaný turecký stredný obranca je už v tomto nízkom futbalovom veku členom prvého tímu Galatasarayu, za ktorý v prebiehajúcej sezóne pravidelne nastupuje. Výkonmi si vyžiadal aj pozvánku do reprezentácie do 21 rokov, kde stále čaká na svoje premiérové minúty. K reprezentácii by mu mohol pomôcť aj prestup na klubovej úrovni, ktorý sa môže udiať už čoskoro. Podľa správy od SkySports je vedenie Manchestru United pripravené získať hviezdneho tureckého tínedžera, keďže samotný Jose Mourinho je vraj fanúšikom mladého obrancu. Ozan Kabak dokáže hrať na poste stopéra, no cudzia mu nie je ani hra ako defenzívny štít, kde uplatňuje svoj nadanie na tvorenie hry. 

Je teda možné, že Manchester United a Galatasaray dospejú k dohode už počas nasledujúceho zimného prestupového obdobia. I keď Ozan Kabak ešte nemá za sebou veľké výkony či zápasy, predstavuje obrovský potenciál do budúcna, čo si uvedomuje najmä vyznávač defenzívnej hry, Jose Mourinho. SkySports dodáva, že v prípade mladého Turka by sa klub z Old Traffor mohol odhodlať k ponuke vo výške 18 miliónov eur.