Main Content

Bývalý kouč Mariána Hossu novým trénerom Philadelphie?

pondelok, 17. december 2018 12:23 | Autor: Marek Ďaďo

Joel Quenneville
Joel Quenneville | zdroj: TASR

Philadelphia Flyers opäť neprežíva najlepšie obdobie a momentálne sa nachádza na poslednej priečke východnej konferencie. Čoraz častejšie sa hovorí o odvolaní trénera Davida Hakstola. Podľa najnovších informácií by ho mohol nahradiť tréner niekoľkonásobných šampiónov Stanley Cupu.

Človekom, ktorý by mal údajne zasadnúť na lavičku Letcov je Joel Quenneville, ktorý v pozícii hlavného trénera už pohár 3-krát vyhral. Informácie o možnej zmene na striedačke pochádzajú od Davea IsaacaCourier-Post. Vedenie Philadelphie však tieto zvesti poprelo a uviedlo, že Hakstol je aj naďalej ich trénerom.

Prípadná zmena by vľak bola pochopiteľná - vo Philadelphii sa v tejto sezóne už jeden vyhadzov uskutočnil, keď si kufre musel pobaliť generálny manažér Ron Hextall. Flyers majú už niekoľko sezón problémy s vyrovnanosťou výkonov a prípadná obmena vedenia nemusí byť práve najhorší nápad.

Spomínaný portál ďalej uvádza, že bývalému koučovi Chicaga bola už ponúknutá zmluva, čo však vyvrátilo hneď niekoľko ľudí, vrátane samotného Quennevillea. Kanaďan bol z lavičky Jastrabov prepustený začiatkom sezóny po viac ako 10 rokoch pôsobenia vo veternom meste. Odvtedy sa neupísal žiadnemu inému klubu.

Quenneville je historicky 2. najúspešnejším trénerom v histórii NHL čo sa výhier týka. Doposiaľ sa jeho tím z víťazstva radoval až 890-krát. 60-ročný kouč bude navyše poberať 6 miliónový plat od Blackhawks počas zvyšku tejto, a celej nasledujúcej sezóny.

Philadelphii by sa tento tréner pravdepodobne veľmi hodil - organizácia má ambície postupovať do play off pravidelne, no momentálne to vyzerá, že realita bude diametrálne odlišná.