Main Content

Hodnotenie Slovákov po zápase s Rakúskom

piatok, 14. december 2018 19:31 | Autor: TASR

Craig Ramsay
Craig Ramsay | zdroj: TASR

Luzern 14. decembra (TASR) - Slovenskí hokejisti obsadili na turnaji o Švajčiarsky pohár konečné tretie miesto.

V piatok ho v Luzerne vybojovali po víťazstve 6:1 nad reprezentáciou Rakúska. Duel rozhodol záver prvej a úvod druhej tretiny, keď si Slováci vypracovali rozhodujúci náskok, ten neskôr ešte zveľadili. Zverenci trénera Craiga Ramsayho zopakovali umiestnenie spred mesiaca, keď na Nemeckom pohári obsadili tiež bronzový stupienok.

 

hlas po zápase:

Craig Ramsay, tréner SR (zdroj: RTVS): "Myslím si, že celý tím hral veľmi dobre. Zaslúžili sme si vyhrať 6:1. Najmä v druhej tretine sme dokázali premeniť šance. Výborne chytal Godla. Nechceli sme sa nechať tak často vylučovať, to som hádam ešte nevidel. Viaceré fauly neboli ale úmyselné. Výborne sme aj hrali v oslabeniach. Viacerí chlapci ukázali dobrú tímovú robotu, bolo dobré vidieť najmä mladých chlapcov, ako si ju robili. Zbytočne sme však strácali puky v strednom pásme a na tom budeme musieť zapracovať."

Ivan Droppa, asistent trénera SR: "Toto bola najťažšia výhra 6:1, akú som zažil. Začali sme laxne, nekorčuľovali sme, ale v druhej tretine sme sa prebrali. Pomohol nám k tomu gól v závere úvodného dejstva. Musíme však zabrať na disciplíne."

Samuel Buček, strelec jedného z gólov Slovenska: "Môj premiérový gól v reprezentácii chutí skvele, ale bez spoluhráčov by som to nedokázal, za čo im chcem poďakovať. Rakúšania boli lepší v úvode, ale potom sme ukázali našu silu. V závere sme mali veľa vylúčení, niektoré podľa mňa ani neboli, ale zahrali sme dobre v oslabení, čo je plus."

Libor Hudáček, útočník Slovenska, v zápase 1+2: "Žiadne víťazstvo sa nerodí ľahko a rovnako to bolo aj teraz. Ale postupne sme ukázali, že na to máme. Vieme si vypracovať šance, ale efektivita by mohla byť ešte vyššia."

Dominik Graňák, kapitán Slovenska: "Súper mal v prvej tretine lepší pohyb, hral fyzicky dobre. Potom sme však využili šance. Výsledok jednoznačne berieme, tretia tretina bola poznačená vylúčeniami."