Main Content

Hodnotenie trnavských hráčov po zápase Spartak – Fenerbahce

piatok, 14. december 2018 14:43 | Autor: Filip Chudý

Futbalisti Spartaka Trnava
Futbalisti Spartaka Trnava | zdroj: TASR

Krásna rozlúčka pre slovenského majstra s pohárovou Európou. Ako si proti tureckému gigantovi počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Martin Chudý (7) – Vychytal tri čisté kontá v skupine európskej súťaže, čo je druhé miesto v slovenských historických tabuľkách. Viac ich mal len Dušan Kuciak vo farbách Legie Varšava, ktorý v skupine Európskej ligy 2014/15 vychytal štyri nuly (2x Trabzonspor, 1x Metalist Charkov a Lokeren). A hoci proti Fenerbahce nemal veľa práce, všetko s prehľadom vyriešil, keď dobre čítal hru, čím dodával pokoj zadným radom. Navyše dvakrát dobre výkopom cielene vysunul Yilmaza, pričom v druhom prípade z toho bola nádejná šanca.

Martin Tóth (7) – Fenerbahce mu ako súper asi nevyhovuje, keďže sa aj v druhom stretnutí proti nemu zranil. Ale iba v tomto smere to bolo negatívne. V obrane totiž podal dobrý výkon s viacerými kvalitnými zákrokmi.

Boris Godál (7) – Držal celú defenzívnu líniu, ktorá fungovala prakticky bez chybičky. Správne sa pohyboval, bol v súbojoch včas a nebál sa navyše ani rozohrávky. Podal uňho už tradične kvalitný stopérsky výkon.

Matej Oravec (8) – Bola radosť sa naňho pozerať. Počas tejto jesene zaznamenal výrazné zlepšenie, k čomu mu pomohli ťažké zápasy. Proti tureckému gigantovi robil takmer všetko vzorovo správne. Bol silný na lopte, v súbojoch, bežecky, myslením… Len tak ďalej!

Erik Jirka (7) – V prvom polčase hlavne kvalitne pracoval s priestorom, pričom musel obhospodarovať celý kraj, čo stíhal. V druhom pridal aj ofenzívnu nadstavbu, keď hneď v úvode sa šikovne pretlačil do šance. Bol aj v ďalších akciách, ale čosi na gól predsa len chýbalo.

Lukáš Greššák (7) – Hlavne smerom dozadu bol mimoriadne dôležitý a platný. Jeho práca pred stopérmi, kde neraz čistil priestor, bola pre výsledok dôležitá. Mal aj dobré čísla v rozohrávke. Jedna či dve chybičky sa síce pritrafili, ale neboli vôbec podstatné.

Davit Schirtladze (7,5) – V úvode umne sklepol loptu Yilmazovi na strelu, čím sa akoby nakopol. Výkonom príjemne prekvapil. Ako ofenzívny hráč vynikal aj v defenzívnej práci, až na jednu situáciu, pričom pridal nadstavbu smerom dopredu. Nebál sa hrať futbal a naznačil, že keď je na zápas pripravený, je mimoriadne platný futbalista.

Erik Grendel (8) – Zo stredovej trojičky hral o niečo vyššie, pričom sa voľne pohyboval po celej šírke. Grendel sa tým dostával do hry, čím on dostal do hry celú Trnavu, keďže je futbalový. Stíhal pomáhať aj defenzíve, navyše asistoval na gól. Potvrdil, že je veľmi dobrým futbalistom.

Vachtang Čanturišvili (7) – Opäť mal najlepšiu úspešnosť prihrávok spomedzi hráčov Spartaka (88,5 %), čím demonštroval svoju silu na lopte. Hlavne jeho pas na Jirku do gólovej šance spieval. V defenzíve sa síce vyskytli v jeho hre chybičky, aj preto práve z jeho priestoru prišli náznaky šancí hostí, ale dobre to dopadlo.

Kubilay Yilmaz (8) – Zápas proti „svojim“ si užíval a zaslúžene ho aj rozhodol. Potvrdil, že má v sebe zaujímavý potenciál, len sa musí stále sústrediť na povinnosti. Proti Fenerbahce to urobil, preto ho lopty priam priťahovali, vďaka tomu sa dostával do šancí a jednu z nich premenil.

Marek Bakoš (7) – Podal svoj tradičný bojovný výkon na hrote útoku, čím znepríjemňoval život hosťujúcim hráčom. Nedostal sa síce do šance, ale pomohol k výhre iným spôsobom. Skúsenosťami a rozvahou, ktoré preniesol aj na spoluhráčov.

Jiří Kulhánek (6,5) – Vystriedal zraneného Tótha na stopérskom poste. Ten mu úplne nesadol, lepšie sa cíti o líniu vyššie. Aj preto niektoré súboje prehral, hlavne vzdušné, čo spôsobilo v závere niektoré náznaky šancí hostí. No keď bola lopta na zemi, vtedy sa ukázali jeho prednosti.

Ali Ghorbani, Fabian Miesenböck (bez známky) – Prišli na trávnik, aby priniesli čerstvé sily, pričom Rakúšan ich dodal trochu viac, keďže sú mu bližšie mínusové teploty ako útočníkovi z Iránu.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1 – 10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.


10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon