Main Content

Kritický Škrtel po zápase v Trnave: "Neukázali sme nič"

piatok, 14. december 2018 08:26 | Autor: TASR

Martin Škrtel
Martin Škrtel | zdroj: TASR

Trnava 13. decembra (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v záverečnom šiestom vystúpení v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2018/2019 nad Fenerbahce Istanbul 1:0 vďaka gólu tureckého útočníka Kubilaya Yilmaza zo 41. minúty. Zverenci Radoslava Látala obsadili v tabuľke D-skupiny so ziskom siedmich bodov tretie miesto za dvojicou postupujúcich Dinamo Záhreb a Fenerbahce, na poslednej 4. priečke skončil Anderlecht Brusel.

 

Hlasy po zápase:

Kubilay Yilmaz, autor gólu Trnavy (zdroj: RTVS): "Štadión bol takmer plný, podpora fanúšikov bola veľká. Chcel som veľmi hrať proti Fenerbahce a dokonca sa mi podarilo dať víťazný gól. Asistent trénera mi hovoril, že mám pri štandardkách nabiehať z druhej vlny, takže polovica gólu je jeho. Som rád, pretože som tu mal viac ako päťdesiat členov rodiny a známych."

Boris Godál, kapitán Trnavy (zdroj: RTVS): "Bol to asi najkrajší zápas v sezóne a som rád, že sme zdolali takého renomovaného súpera. Situáciu pri góle sme mali nacvičenú a dokonale nám to vyšlo. Fenerbahce sme nechceli púšťať pred našu bránku a myslím si, že sa nám to dlho darilo. V druhom polčase sme začali veľmi dobre, neskôr prebrali iniciatívu hostia, no my sme udržali nulu. Európska liga bola pre nás veľká škola, hrali sme proti výborným hráčom a klubom s neporovnateľne väčšími rozpočtami. Verím, že v nasledujúcej sezóne na naše úspechy nadviažu iné slovenské kluby a ja im budem určite fandiť."

Martin Chudý, brankár Trnavy: "Atmosféra bola výborná, ďakujeme všetkým fanúšikom, že v tomto mraze prišli a hnali nás vpred. Vyhrali sme a užili sme si to, takto sme si to predstavovali. Ukázali sme aj do ofenzívy kvalitu a naopak, súpera sme do ničoho nepustili. Výsledkovo aj herne sme ukázali nadštandard."

Martin Škrtel, stopér Fenerbahce: "Trnava vyhrala zaslúžene. My sme neukázali nič, ale to neznevažuje výkon domácich. Vymenil som si dres s Erikom Jirkom, s ktorým som sa dohodol už v Istanbule. Zápas som vnímal ako každý iný, aj keď bol výnimočný, lebo sa hralo na Slovensku. Počas zápasu som to však nevnímal."

 

konečná tabuľka D-skupiny:

1. Dinamo Záhreb 6 4 2 0 11:3 14 - postup do 16-finále

2. Fenerbahce Istanbul 6 2 2 2 7:7 8 - postup do 16-finále

3. SPARTAK TRNAVA 6 2 1 3 4:7 7

4. Anderlecht Brusel 6 0 3 3 2:7 3