Main Content

„Z prehry sa neučím vôbec nič,“ skonštatoval Mourinho sklamane po zápase vo Valencii

štvrtok, 13. december 2018 12:04 | Autor: Timotej Gašper

Jose Mourinho
Jose Mourinho | zdroj: TASR

Manchester United v stredu prehral s Valenciou, čo Jose Mourinho okomentoval dosť kriticky. 

Manchester United nastúpil v stredu večer na posledný zápas skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Valencie. V Španielsku sa však „Red Devils“ nedokázali ujať zápasu a jediný gól pridal v samotnom závere mladý Marcus Rashford, ktorý tak korigoval skóre na 2:1. Pre zverencov Joseho Mourinha to teda bola druhá prehra z ostatných šiestich zápasov Ligy majstrov, no anglický celok to nemusí až tak mrzieť, keďže postup do jarnej vyraďovacej časti mal United istý už pred zápasom s Valenciou. 

Prehru však nebral s odstupom tréner Mourinho, ktorý hru svojich zverencov zhodnotil ako vždy, po svojom. „Z prehry nemám absolútne nič a nič sa z toho nenaučím. Nič v zápase ma ani neprekvapilo. V poriadku, postup z tejto skupiny je úspechom, lebo postup zo skupiny je vždy úspechom, aj z 2.miesta. Pred zápasom som môjmu tímu povedal, že ak Juventus vyhrá a mi taktiež, splnili sme si úlohu. Ak však Juventus prehrá a my tiež, môžme viniť samých seba. Los bude zaujímavý, lebo samozrejme sú kluby, ktoré síce skončili prvé, no niekedy im sú pridelení súperi z druhých miest, proti ktorým proste nechcú hrať, lebo sú nepríjemní a nároční,“ ukončil monológ ohľadom nevýrazného výkonu klubu z Old Trafford tréner Jose Mourinho. 

Real Madrid, FC Porto, PSG, Barcelona, Dortmund a Bayern, toto sú kluby, proti ktorým môže United nastúpiť v osemfinále najprestížnejšej klubovej súťaže a ako sa vyjadril aj sám Mourinho, los bude vyrovnaný a každý z týchto klubov bude pre Manchester United s určitosťou ťažkým orieškom na rozlúsknutie. Manchesterský celok nastúpi cez víkend proti dovedna neporazenému Liverpoolu a ak si chce klub a najmä tréner napraviť chuť, bude správma príležitosť.