Main Content

Slovan pripúšťa koniec v KHL. Naznačujú to jeho tweety

štvrtok, 13. december 2018 10:56 | Autor: Martin Gregor

HC Slovan - koniec v KHL?
HC Slovan - koniec v KHL? | zdroj: TASR, koláž Šport7.sk

Pretrvávajúce finančné problémy a s tým súvisiaci zákaz podpisu nových posíl, klesajúca návštevnosť, vysoký nájom za štadión, kríza na Ukrajine a aktuálna 10 zápasová séria prehier v rade. Slovanu nehrá do karát v podstate nič.

Aj v dôsledku vyššie spomenutých bodov sa v bratislavskom klube prvýkrát otvorene hovorí o možnosti návratu do najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Naznačujú to vyjadrenia HC Slovan Bratislava na jeho oficiálnom účte na Twitteri: ,,Pre Slovan bude na jar návrat do ligy reálnou alternatívou. Ekonomicky model financovania KHL sa krízou na Donbasse v r. 2014 zrútil ako domček z karát. Musíme tiež vyriešiť vzťah k mestu a aréne: 800k ročne je aj v “bohatej” Bratislave zničujúci nájom, rovná sa takmer celkovému rozpočtu priemerného slovenského klubu.”

V rámci včerajšej diskusie na oficiálnom Twitteri klubu HC Slovan Bratislava po prehre s Dinamom Riga (3-4) zverejnil administrátor aj túto správu: ,,Neviem odkiaľ mate, ze #hcslovan ligu “neustále napáda”, to jednoducho nie je pravda, je to obyčajne klišé. Slovan od vstupu do KHL nemal na adresu slovenskej ligy žiadne negatívne vyjadrenia, na rozdiel napr. od šéfa Pro-hokeja, ktorý pravidelne spochybňuje účasť Slovana v KHL. Mimochodom, je dosť smutne, ked aj 6 rokov po odchode Slovana z ligy je najobľúbenejším popevkom fanúšikov na slovenských štadiónoch “SK Slovan sk....a Bratislava”.