Main Content

Ohlasy po zahanbujúcej prehre Realu: Fanúšikovia majú právo pískať, priznal Solari

štvrtok, 13. december 2018 10:28 | Autor: TASR

Santiago Solari
Santiago Solari | zdroj: YouTube

Madrid 13. decembra (TASR) - Futbalisti CSKA Moskva uštedrili Realu Madrid najtvrdšiu domácu prehru v európskych klubových súťažiach.

Na pôde trojnásobného obhajcu titulu v Lige majstrov zvíťazili 3:0, v konečnom účtovaní im to však nebolo nie platné. Viktoria Plzeň totiž zdolala AS Rím 2:1 a tak CSKA si vo februári nezahrá ani v 16-finále Európskej ligy UEFA.

Pri rovnosti bodov s českým šampiónom rozhodli v neprospech ruského tímu horšie vzájomné zápasy. "Je smutné, že ani víťazstvo na pôde Realu Madrid a sedem bodov v tabuľke nestačili na to, aby sme skončili tretí a postúpili do 16-finále Európskej ligy. Môžeme si však za to sami, pretože sme nezvládli predchádzajúci kľúčový domáci súboj s Plzňou," povedal pre akreditované médiá tréner CSKA Viktor Gončarenko.

Sklamanie netajil ani strelec druhého gólu Georgij Ščenikov. "Po skončení zápasu sme mali zmiešané pocity. Víťazstvo na štadióne obhajcu trofeje v nás vyvolalo pozitívne emócie. Keď sme sa však dozvedeli výsledok z Plzne, prežívali sme obrovské sklamanie. Dúfali sme, že Rimania ukoristia minimálne bod. Asi nám nebolo súdené postúpiť. Pre náš mladý tím však bola účasť v skupine Ligy majstrov veľká skúsenosť. Som presvedčený o tom, že CSKA čaká svetlá budúcnosť," uviedol Ščenikov pre uefa.com.

Fanúšikovia Realu mužstvo po záverečnom hvizde vypískali. Mnoho priaznivcov "bieleho baletu" opustilo Santiago Bernabeu už po treťom góle CSKA. "Fanúšikovia majú právo prejaviť nespokojnosť piskotom. Nedosiahli sme výsledok, aký sme si predstavovali. Pozitívom však je, že šancu dostali aj viacerí mladíci, ktorí ani v lige doposiaľ neodohrali veľa minút. Začiatky nikdy nebývajú ľahké, hráči často musia prejsť tŕnistú cestu," poznamenal tréner Realu Santiago Solari, ktorý v porovnaní s nedeľňajším duelom španielskej La Ligy na pôde nováčika z Huescy (1:0) urobil v základnej jedenástke sedem zmien.