Main Content

Ohlasy po veľkom úspechu Viktorie Plzeň: Je to zaslúžené, tvrdí Vrba

štvrtok, 13. december 2018 09:14 | Autor: TASR

Pavel Vrba, Viktoria Plzeň
Pavel Vrba, Viktoria Plzeň | zdroj: TASR

Plzeň 13. decembra (TASR) - Futbalisti Viktorie Plzeň aj pri tretej účasti v skupine Ligy majstrov obsadili tretie miesto. Vo februári si tak zahrajú šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2018/2019.

Zverenci trénera Pavla Vrbu zdolali v rozhodujúcom súboji AS Rím 2:1 a vďaka lepším vzájomným zápasom skončili v tabuľke pred CSKA Moskva, ktorému na postup nestačilo ani senzačné víťazstvo 3:0 na pôde Realu Madrid - trojnásobného obhajcu trofeje.

"Zvládame dôležité zápasy. Druhý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Nakopol nás polčasový výsledok z Madridu, ktorý po prvom polčase prehrával s CSKA 0:2. Chceli sme viac ako náš súper. Chalani sa veľmi obetavo vrhali do striel a do prihrávok. Naše víťazstvo považujem za zaslúžené," uviedol pre portál idnes.cz kapitán úradujúceho českého šampióna Roman Hubník. Priamymi aktérmi stretnutia boli aj slovenskí legionári Patrik Hrošovský s Romanom Procházkom, ktorí odohrali celý zápas.

Tréner "viktoriánov" Pavel Vrba po zápase vyzdvihol výkon celého tímu. "Je to výsledok celého mužstva, nebolo to o jednom, dvoch alebo troch hráčoch. Pochvalu si zaslúžia všetci. Som rád, že sme sa rehabilitovali za prehru 0:5 z úvodného súboja na Stadio Olimpico."

O víťazný gól sa postaral útočník Tomáš Chorý po akcii Jana Kovaříka, ktorý otvoril skóre duelu v Štruncovych sadoch.

"Prežívam nádherné pocity. Už v prvom polčase som mohol skórovať po krížnej prihrávke pred bránku. Chýbalo mi asi 20 centimetrov, aby som zasiahol loptu a dopravil ju do siete. V druhom polčase za stavu 1:1 to prišlo. Určite to bol najdôležitejší gól v mojej doterajšej kariére. Už sa teším, ako prídem domov a uvidím malú dcérku. Spolu s mamou sledovala zápas v televízii," uviedol Chorý.